diumenge, 18 de novembre del 2007

Manifest

No sabem què passarà amb els arbres de Can Feliciano ni amb la riera del nostre poble. Durant setmanes hem fet la nostra tasca de ciutadans i ciutadanes, honestament. Hem explicat que volem una riera naturalitzada i desitgem preservar aquest ambient lligat a la nostra història col.lectiva. Perquè l'estimem i ens duu records, i perquè somniem que espais com aquest lliguin la nostra memòria i la dels nostres pares i avis amb la dels nostres fills que un dia podran passejar-hi. Sigui quin sigui el vot final dels grups polítics, hem de ser conscients que hem fet bé la nostra tasca de ciutadans i ciutadanes. Hem treballat durant setmanes per aconseguir que la riera de Palafolls, tota, s'endegui d'acord amb un projecte respectuós amb el seu aspecte natural i el seu valor paisatgístic, històric i sentimental. Hem demanat cívicament que es dissenyi un nou tractament per la riera des de Can Feliciano que no la vegi com una nosa per la trama urbana sinó com un element ric i potencialment preciós que sense cap mena de risc per a persones i béns esdevingui l'eix d'un gran parc natural i històric fins a Palafolls i Sant Genís.

Creiem en la validesa i la racionalitat de les nostres propostes i creiem que bona part de la ciutadania de Malgrat les comparteix malgrat que l'equip de govern no ha parat d'intentar intoxicar-la. Cada dia que passa veiem més clar que és possible conciliar un tractament natural de la riera amb els requisits de la seguretat, i que el sistema del calaix de formigó no només és agressiu sinó antiquat i contraproduent. Tenim sobre la taula una nova proposta que incorpora la riera com un espai natural de qualitat en la trama urbana. No és el nostre projecte ideal, però l'entenem com un
bon projecte de consens. Demanem als partits malgratencs que reflexionin, que deixin de banda lluites partidistes i orgulls malentesos. Creiem que, objectivament, l'alternativa de l'ACA és un punt de trobada que resoldrà el conflicte sense que hi hagi vencedors ni vençuts, i que respon a una manera progressista i sostenible de tractar les rieres.

Hem defensat la nostra posició d'una manera cívica i tranquil.la, hem exercit de ciutadania serena que ha volgut fer sentit la seva veu en aquest debat perquè no vol perdre més patrimoni natural. Hem fet ús de la llibertat d'expressió i de manifestació, drets fonamentals en el sistema democràtic. Per tant, ens dol molt i ens fa vergonya que s'hagi denunciat set amics nostres simplement per haver exercit aquests drets. Amb aquesta denúncia tots ens sentim denunciats i sentim que els nostres drets democràtics són atacats. Confiem que dimecres vinent la justícia sabrà
veure que no es pot actuar contra una mobilització ciutadana legítima en base a un atestat ple de falsedats. Tanmateix, a nosaltres no ens cal esperar a dimecres, ni necessitem que cap jutge ens digui el que ja sabem: que tots set són persones honorables que van defensar amb civisme exemplar una causa justa i legítima.

Visca Malgrat!

(Manifest escrit per en Joan Bosch i llegit per ell mateix en acabar el sopar popular)