dilluns, 12 de novembre del 2007

Instància

Hola a tothom:

Ja sabeu que sovint ens hem referit al desig i a la responsabilitat de fer sentir la nostra opinió davant del fet gravíssim que set amics hagin d'enfrontar-se a un judici el proper dia 21 de novembre per culpa de l'atestat redactat per la Policia Local. Ja sabeu que per a mi l'atestat contra aquestes persones que van contribuir decisivament a la salvaguarda
de l'arbreda de Can Feliciano és un greu error i deforma la realitat dels fets d'aquells dies. També és un greu error la decisió política de donar-li credibilitat sense comprovar-ne les argumentacions. Ho crec així perquè valoro molt el civisme de les mobilitzacions d'aquells dies -i de les posteriors-, la gran participació ciutadana que va atreure o, i això
és molt rellevant, el fet que els arguments dels que ens manifestàvem han contribuït decisivament a la revisió del projecte i a l'elaboració d'una nova proposta per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. Davant tot això em sembla que cal fer arribar la nostra queixa a l'alcaldia, perquè és necessari que s'escolti la veu dels que no hi estem d'acord, ni en les formes ni en el contingut. Jo ho faré dilluns entrant una instància dirigida a l'alcaldia. Hi constarà el text que segueix. Vull deixar clar que tot el que hi dic és fruit d'una reflexió personal. Només hi parlo en nom propi i de cap manera aspiro a parlar per altres persones. El faig públic per si algú comparteix el que hi dic i ho vol aprofitar. Per tant, si algú no hi està d'acord al cent per cent, o vol canviar alguna expressió, o desitja incloure-hi algun comentari, endavant. Endavant també, és clar, qui vulgui dir les coses a la seva manera i usant altres i millors arguments. L'important és que l'alcaldia sigui conscient que hi ha ciutadans i ciutadanes que no admeten actuacions com la que ha generat aquell atestat. L'important, crec, és no callar quan es produeixen actuacions tan arbitràries.

Joan Bosch Ballbona

A continuació teniu el text de la instància. La plantilla per al document la trobareu aquí.

Il·lustríssima senyora alcaldessa,

Davant de les diligències obertes contra les set persones encartades a causa de la mobilització en defensa de la riera de Can Feliciano, em dirigeixo a vostè per expressar-li la meva serena indignació pel fet que un debat ciutadà absolutament legítim i fonamentat en arguments sòlids acabi arribant als tribunals de justícia; i també perquè em sembla innoble que set veïns nostres, ben honorables, hagin de passar per aquest tràngol en base a un atestat de la nostra policia local que, en la meva opinió, deforma clarament els fets vinculats a aquella protesta.
Jo hi vaig participar i, per tant, sóc testimoni que la mobilització en defensa de l’arbreda i la riera de Can Feliciano va ser espontània i pacífica. Puc donar fe que mai no hi va haver cap expressió d’agressivitat i que no s’hi van produir danys de cap mena, ni personals ni materials. De fet ni tan sols hi va haver risc que se’n produïssin. Crec que per a tots, els favorables a l’obra projectada i els que protestàvem i defensem una proposta alternativa, aquella mobilització fou legítima i una magnífica demostració de participació ciutadana, civisme i preocupació pel progrés de Malgrat. Independentment de la seva posició en aquest debat, com a governant de la vila, crec que hauria de sentir-se orgullosa de comptar amb una ciutadania tan participativa i civilitzada.
Li demano que, com a representant de la vila de Malgrat, valori molt bé el que suposen aquestes citacions pels valors democràtics en què dipositem tanta confiança. Crec que aquestes diligències es poden interpretar com un seriós entrebanc als legítims drets d’opinió i manifestació pacífica en defensa de qualsevol causa que els malgratencs considerem justa. Se’m fa difícil d’entendre quin sentit té encartar set persones per accions legítimes en què vàrem participar-hi desenes, fent-hi idèntiques actuacions, adoptant idèntiques actituds, sempre dins de la civilitat més tranquil·la. Especialment perquè tots els mobilitzats vàrem defensar responsablement un principi que, dies més tard, el ple extraordinari de l’Ajuntament va legitimar en aprovar-lo en votació; i unes idees que la mateixa Agència Catalana de l’Aigua ha integrat a la seva nova proposta.
Finalment, lamento dir-li que des del meu punt de vista aquesta denúncia no és ètica. Trobo que no ho és, perdoni, que es doni crèdit a un atestat que, com li he dit, deforma greument la realitat d’aquells dies, i que es propagui la imatge que l’Ajuntament de tots emprèn accions contra set persones que personifiquen aquella mobilització i que ens representen a tots els que hi vàrem participar. I menys ara que s’ha demostrat que els seus arguments eren fonamentats i que la seva causa era ben enraonada.
No sé si vostè voldrà valorar aquestes inquietuds que li faig arribar amb tot el respecte degut al seu càrrec. Però penso que amb aquests procediments només s’ajuda a enrarir el clima democràtic de la nostra vila, s’acumulen tensions a la vida ciutadana i es contribueix que els ciutadans i ciutadanes ens distanciem d’institucions tan importants com l’Ajuntament o la Policia Local. Crec que el fet que, finalment, aquesta causa es dirimeixi als tribunals farà que Malgrat esdevingui una vila democràticament tocada, més pobra.

(Convé signar-la i s’ha d’indicar el nom i el DNI)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que el text és llarg i la instància "petita", també el podeu imprimir en un full qualsevol. L'heu d'adreçar a la Il·lustríssima Alcaldesa de Malgrat, la Sra. Conxita Campoy. Hi ha de figurar el vostre nom, DNI, adreça i telèfon. Ha d'anar signat i datat.

Anònim ha dit...

No se si algú més té problemes amb obrir la pàgina web de l'ajuntament, jo en tinc. Però sempre ho podeu imprimir, com diu en Joan, us animo a que ho feu, jo ja ho he fet.

Montse Giol

Anònim ha dit...

Jo ja le imprimit, dema el portare a laguntament.

J Garriga