divendres, 26 d’octubre del 2007

Notícia de l'assemblea d'ahir dijous 25 d'octubre

· La comissió de treball històric ha informat sobre les gestions fetes en relació a la preservació del canal antic. En aquest sentit, d'una banda us remeto a l'entrada titulada "Nota sobre el canal antic" d'aquest mateix bloc i per altra banda al següent text que en Joan Bosch ens envia per correu electrònic:

"Finalment he concretat les gestions sobre el canal del rec. Els del Servei d'Arqueologia (en Toni Caballé) hi estan interessats --m'han confessat que fa anys que estan inquiets pel tema de les restes que es troben a Santa Rita i voltants.
Em proposen de venir a fer una inspecció formal dimecres vinent al matí. Demanen que hi assisteixi un tècnic de l'equip del projecte d'en Sorolla, preferentment el mateix Sorolla, però, si no pot, algú que pogués explicar el punt de vista de l'empresa.
Els ha interessat molt la idea de la xarxa de molins!"

· Després de la polèmica verbalitzada aquesta tarda en el programa de Ràdio Malgrat "Línia directa" sobre la parcialitat o imparcialitat de l'emissora local, en Joan Garriga ha obtingut d'en Josep Creus el compromís que representants de la plataforma tindran l'oportunitat d'explicar al poble el nou projecte de la mateixa manera que l'alcaldessa ha pogut defensar la seva postura. Estem pendents que es confirmi la data i l'hora d'aquesta sessió radiofònica. La plataforma proposarà que sigui el proper dilluns 29 d'octubre a les 5 de la tarda. S'ha acordat a l'assemblea que ens hi representaran la Montse Giol, en Joan Bosch, en Jaume Robert i en Jaume Marès.

· Aquest dissabte dia 27 d'octubre farem una JORNADA INFORMATIVA per donar a conèixer el nou projecte de l'ACA a tot el poble de Malgrat. Ens trobarem tots els malgratencs i malgratenques que hi vulguem col·laborar al local del GEM a les 10 del matí i a 2/4 de 5 de la tarda. En aquest punt recollirem els cartells i els tríptics elaborats per a l'ocasió i ens distribuirem en grups i en diferents punts del poble per repartir el tríptic i parlar amb la gent. Podem aprofitar per penjar cartells (és aconsellable posar-los a les botigues: els que es pengen al carrer tendeixen a desaparèixer sospitosament al cap de poques hores).

Aquest és el cartell (gràcies, Eduard i Mònica!):


I aquest és el tríptic (gràcies, Montse i Xavier! S'hi deuen haver estat tota la nit per enllestir-lo: en Xavier ens l'ha enviat en un correu electrònic a les 6 del matí! És admirable):



S'ha considerat que les persones que estarem informant hem de donar una informació molt clara i precisa que ha de tenir en compte els següents punts:

- Nosaltres, com a plataforma, INFORMEM al poble sobre el nou projecte de l'ACA, cosa que l'Ajuntament hauria de fer i NO FA.
- Que el COST del nou projecte per a la gent de Malgrat és 0. En aquest sentit, l'alcaldessa diu que sí que ho paguem nosaltres: l'ACA pertany a la Generalitat i es financia amb els nostres impostos. Mirat així, nosaltres també paguem, per exemple, l'AVE Madrid-perifèries o les expos de Sevilla, Saragossa o on sigui. Està bé, doncs, que per una vegada els impostos de tots serveixin per fer una bona obra a Malgrat.
- Que el nou projecte compleix amb els criteris de SEGURETAT. Recordem unes paraules de l'alcaldessa en el ple extraordinari del dia 4 de setembre: "Signo qualsevol projecte que garanteixi els 100 anys de retorn". Doncs molt bé: el nou projecte de l'ACA els garanteix (més i tot que el projecte aprovat).

Es convida a tothom que vulgui que faci fotografies relacionades amb el desenvolupament d'aquesta jornada informativa. Després, si ens les feu arribar, les publicarem en aquest bloc.

· Finalment, s'ha decidit que es convoca novament assemblea per al dia 31 d'octubre a les 9 del vespre. Hem de determinar encara el local on ens trobarem: n'informarem tan aviat com se sàpiga. Serà el moment de valorar la situació creada després que aquell matí l'ACA s'haurà reunit amb els 17 regidors de l'Ajuntament per saber si hi ha consens al voltant del nou projecte. Serà també el moment de començar a actuar en relació a les denúncies a 7 membres de la plataforma.

Creiem que no ens deixem res de substancial. En cas contrari, us convidem a complementar aquesta informació a través dels comentaris.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Una tasca formidable i encoratjadora, gràcies!!

Anònim ha dit...

magnífic: eduard, mònica, xavier, montse...sense la tasca de tanta gent no haguéssim avançat ! : cada membre de l'assemblea és el seu líder i portanveu

Anònim ha dit...

Podeu d'rme siusplu, com heu quedat amb radio malgrat.

JoanGarriga

Anònim ha dit...

A l'assemblea es va proposar dilluns a les 5 de la tarda. No hi havies de contactar tu, amb Ràdio Malgrat, Joan?

Anònim ha dit...

Si Toni,i barem cadar amb en J Bosch que,jo trucaria l'endama el mati(divendres)per avisar que ell trucaria despres,el mateix dia,en Joan ,per remataro i posar-se d'ecord ells,i no se si o han fet ,ja que en Creus esperaba la trucada.

J Garriga

Anònim ha dit...

Dilluns veniu els de la plataforma a la radio a parlar a les 5 oi.

Anònim ha dit...

el nou projecte proposat per l'ACA diu el número d'arbres que es conservaran? o torna a ser a criteri del director de l'obra?

Anònim ha dit...

Xavi ,si confirmat.

J .Garriga

Anònim ha dit...

avui a les 12 he trucat a en Creus i hem confirmat l'assitència de la plataforma a Ràdio Malgrat dilluns vinent a les 17 hores. Els hi hem agraït molt la invitació.

Anònim ha dit...

Sempre heu tingut els micròfons oberts. Però és més fàcil càrregar contra Radio Malgrat (o radio Conxi), que no pas donar arguments de pes.