dijous, 11 d’octubre del 2007

Acta de la primera assemblea

Acta de la primera assemblea de la plataforma “Salvem la riera de Malgrat”. Diumenge 7 d’octubre de 2007.

La primera proposta de la trobada d’avui és plantejar la transformació de la plataforma que va protagonitzar la mobilització cívica i pacífica en defensa de l’arbreda i la riera de Can Feliciano en una assemblea de ciutadans i ciutadanes interessats en la defensa del patrimoni natural del nostre poble. Els portaveus de la plataforma consideren que per afrontar el seguiment del nou projecte de l’ACA –i per a continuar vetllant per la defensa del paisatge natural, històric i sentimental de Malgrat- ens convé passar del format espontani de la setmana de les mobilitzacions a l’estructura d’una assemblea, coordinada per un equip de treball.

La proposta és acceptada per unanimitat i els reunits es constitueixen en assemblea. Tothom reconeix l’eficàcia i l’èxit de la mobilització en salvaguarda de l’arbreda de Can Feliciano –almenys fins aquest moment. Però som conscients que l’aspecte natural de la riera encara està en perill i que per a defensar-lo ens convé una model d’organització diferent, especialment en la nova etapa oberta després de l’acord del ple de l’Ajuntament i de l’acord amb l’ACA per replantejar la intervenció a la riera. Per això es posa en marxa aquesta assemblea que des d’ara mateix queda oberta a la participació de tots els ciutadans/nes interessats en la protecció del patrimoni natural i històric de Malgrat, començant per la nostra riera.

Amb aquest canvi pretenem dotar-nos d’una eina (1) eficaç per afrontar les accions i les gestions que demanarà la nova situació (coordinació amb els assessors, els partits polítics i l’Ajuntament, recerca d’informació, organització d’actes informatius i lúdics, etc), (2) que asseguri una comunicació fluida entre les persones que ens hi integrem i amb la ciutadania de Malgrat, i (3) que mostri l’esperit de transparència, participació i diàleg que sempre ha caracteritzat la nostra mobilització.

Igualment, els reunits creiem convenient crear un equip de treball que assumeixi la coordinació de l’assemblea i en gestioni l’activitat del dia a dia. S’entén que la tasca de l’equip de treball és de coordinació, consulta i seguiment, i que la capacitat de prendre acords i decisions correspon sempre al conjunt de l’assemblea.

S’obre un torn d’intervencions en què es defineixen les funcions bàsiques de l’equip de treball i es demanen voluntaris per a desenvolupar-les:
1. Seguiment dels nous projectes tècnics de l’ACA i de les obres de la riera a través de la coordinació amb el nostre assessor, l’Eliseu Guillamon, i amb els partits polítics i l’Ajuntament. Se n’ocuparan: Núria Arís, Montse Giol i Joan Garriga
2. Gestió del blog de L’Arbreda que esdevindrà un espai de trobada, debat i informació. Se n’ocuparan: Albert Albert i Toni Hernàndez.
3. Logística. Se n’ocuparà l’ Eduard Pérez.
4. Organització d’actes i activitats. Se n’ocuparan: Clara Carbonell, Anna Lloveras, Jofre Marés, Assumpta Mercader, Roser Montal, Pepe Palma, Judith Pineda, Mimó Vila.
5. Assessorament jurídic: Núria Casajuana.
6. Estudis històrics: Anna Maria Anglada, Joan Piña.
7. Tresoreria: Pere Matas.
8. Secretaria: Joan Bosch.
9. A l’equip també s’hi integren, a petició de l’assemblea, els tres portaveus de la plataforma, en Jaume Marès, en Jaume Robert i en Pakito Márquez. Considerem que la seva tasca i contribució ha estat preciosa i els demanem que hi continuïn vinculats.

Un cop aprovat per unanimitat l’equip de treball, i un cop informats de la situació de la denúncia contra set membres de la plataforma, l’assemblea pren els següents acords:

-Demanar a l’equip que farà el seguiment del projecte que s’informi urgentment sobre l’estat de les obres riera amunt del sector de Can Feliciano. Temem que les intervencions que es facin a l’alçada del pàrking de l’avinguda Costa Brava afectin negativament el marge de maniobra de l’empresa Naturalea a l’hora d’intervenir sobre l’arbreda i la riera de Can Feliciano d’acord amb els criteris respectuosos amb el seu aspecte natural que han guiat la nostra mobilització. I que a parer de tots haurien de guiar el tractament de la riera en el futur, tant en el sector de Can Feliciano, com en els successius, aigües amunt, on la riera té encara més valor ecològic i és encara més rica d’espècies vegetals autòctones.

-En cas que s’hi estiguin fent treballs que poden limitar el marge de maniobra de Naturalea o que puguin ser una amenaça per un tractament natural del sector de Can Feliciano, s’acorda de presentar un escrit a l’ACA demanant-ne la interrupció fins que no es faci la reunió prevista per estudiar les solucions possibles per a la riera de Malgrat. No ens sembla ètic que abans que hi hagi un projecte aprovat s’estiguin fent treballs que puguin coaccionar-lo. Ens sentiríem estafats i trobaríem que s’obra amb malícia.

-Organitzar una sèrie d’actes i activitats lúdiques destinades a expressar la nostra solidaritat amb els amics encausats, la nostra disconformitat amb la manera de procedir de l’equip de govern contra la nostra mobilització pacífica, i debatre els projectes de tractament de la riera amb tots els malgratencs/ques que ho vulguin.

-Enviament de cartes a l’alcaldessa per demanar-li que usi les facultats del seu càrrec per retirar la denúncia contra els set ciutadans encausats. Creiem que la continuació d’aquesta causa va contra una petició expressada en el ple extraordinari a l’equip de govern, que pot crear tensions absurdes en la vida ciutadana i que deteriora el clima democràtic del poble en ser una actuació dirigida contra ciutadans que varen mobilitzar-se pacíficament i respectuosa, en defensa d’un patrimoni estimat per bona part de la població, tal com va quedar provat amb l’aprovació de la moció d’aquell ple.

La primera assemblea s’acaba expressant un fort agraïment a la Societat la Barretina Vermella per haver-nos facil·litat el seu local per a reunir-nos.

(Nota: recordem a tothom que el text anterior és l’acta provisional de l’assemblea del passat diumenge i, per tant, que podeu enviar al secretari les rectificacions –sobretot si hi ha errades o oblits d’alguns noms-, correccions o afegits que considereu oportuns. Si són procedents les incorporarem a l’acta definitiva que aprovarem a la reunió propera).

54 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla molt acertat el nou bloc i em sembla molt bé l'equip de gent que s'ha unit en aquesta tasca. EL camí no serà fàcil. Ara bé, en Paquito m'han dit que se'n va d'aqui dos mesos per un temps indefinit.
Crec jo que hauria d'abandonar el vaixell ara, i no enmerdar-se i desprès deixar tirats a tothom, no???
No se, és la meva humil opinió.
En fi, que molta sort!!
Ferran

Anònim ha dit...

Per aclarir-ho: el Pakito ja va deixar molt clar durant la reunió que continuaria lligat a l'equip de treball mentre pogués. De fet ell ja va dir que la seva intenció era deixar-ho estar immediatament, per raons personals, i va ser l'assemblea que li va demanar que continués mentre li fos possible. Per tant tothom és conscient que farà un esforç més durant les setmanes que podrà. Li hem d'agrair molt.

Anònim ha dit...

ho sento però haig de fer una crítica. tot aquest tema de l´assemblea comença a fer pudor. només cal llegir els noms dels voluntaris escollits i veure que hi ha al darrera. per fer bé les coses s´ha de dir que es farà i no dir una cosa i després fer una altra. a la fi no va haver res del que estava programat. suposo que es tractava de fer com juan palomo

Anònim ha dit...

aixo ..... com el rosari de l'aurora.....

Anònim ha dit...

anònim de les 18:18, digue'ns, sisplau, que hi ha al darrera ?

joan bosch

Anònim ha dit...

A mi el que em comença a fer pudor és que a les alçades que estiguem encara hi hagi persones que relacionin tots els moviments socials amb "comença a fer pudor" i que "llegin els noms dels voluntaris hi veu alguna cosa al darrera". A veure, faig una crida per si algún jurista o alguna persona, que tot i no ser-ho, li agradi la lectura i la interpretació normativa s'apunti a la Comissió Jurídica. I a aquesta persona que tot li fa pudor que vingui a perfumar-nos, sempre fa falta gent i opinions diverses.

Núria

Anònim ha dit...

Os es practica el juan palomo és a l'ajuntament del nostre poble.

Anònim ha dit...

despres de totes les informacions.... jo crec que ens hem de mentalitzar de demanar disculpes a l'ajuntament, fa dies que ja ho vaig dir i crec que ens hem equivocat. escoltar es escoltar, i si ens hem equivocat, hem de tenir el valor de demanar disculpes, altre cosa ens fa perdre credibilitat. tal vegada tot seria mes facil

Anònim ha dit...

ens equivocat, en què?
demanar disculpes, de què?
el poble ha fet sentir la seva veu i ha demanat a l'Ajuntament que es torni a platejar el tema de l'arbreda, volem una riera oberta , un espai verd, i no ciment i formigó. Una riera per gaudir-la i no per ignorar-la.
No s'ha ed veure com una molestia sinó com un espai a recuperar, un espai verd.

Anònim ha dit...

L'anonim de les 9,50,diclparde que,d'etgercir uns drets?,caldria que sortisis de lanonimat,sensa cap mena de por, per poder tenir credivilitat del que dius,qui s'amaga,parla per parlar,o el que diu no es pot contresrar.

Joan Garriga

Anònim ha dit...

Independentment de les idees polítiques --a la plataforma cadascú té les seves al marge de la coincidència en temes de defensa del medi natural-- algunes coses ja són clares d'aquest procés. Molt clares, tant que fa mandrà repetir-les i que deixa perplex llegir missatges demanant que ens disculpem: perquè ?, per defensar les idees legítimament; per haver actuat segons la nostra responsabilitat de ciutadans ?; per haver plantejat un plè extraòrdinari que va donar la raó als nostres arguments ?, per haver aturat un procediment d'actuació sobre rieres que la comunitat euroepa ja considera antiquat ?, per haver forçat que es repensi el projecte, obrint la porta a una solució més natural i preservadora del poc paisatge que ens queda?...Crec que qui s'ha de disculpar és l'equip de govern perquè era a punt de fer un disbarat; i ja posats la poli local que deforma els fets per a sustentar un atestat.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

sr. bosch i sr garriga, nomes dic el que dic, la reflexio es per a vosaltres, jo ja l'he fet.no cal que us emprenyeu. de vegades quan us sento, penso si els que no escolteu sou vosaltres.

Anònim ha dit...

sr. anònim ? (li he de dir així, és així de dialogant i transparent vosté?): no ens emprenyem, ni molt menys. Li contestem de grat --encara que una mica molestos perquè vosté no s'identifica. Seria absurd emprenyar-se davant d'arguments tan poc "argumentats", permeti'm la broma. Ens limitem a ajudar-lo a expressar-se, li fem preguntes, demanem que aclareixi que ens vol dir --si té quelcom a dir. A més li donem dades per a què vosté reflexioni --o refaci la seva apressurada reflexió. L'escoltem amb molta atenció, no s'amoïni, però encara no sabem que intenta dir-nos. Per exemple: contesti'ns vosté, sigui amable, perquè ens hem de disculpar ?. I faci-ho com nosaltres, oberta i transparentment, no confós i amagat com un anònim qualsevol.

Anònim ha dit...

D'altra banda --me n'oblidava-- sigui benvingut. S'ha creat aquest blog com espai d'informació, però també de debat i d'intercanvi d'idees, obert a la participació. Que vosté hi sigui ens ajuda a aconseguir els nostres objectius: diàleg i transparència. També amb qui té idees diferents. és per això que veurà que tots ens treiem les màscares de l'anonimat. L'ambient d'aquest blog és diferent del d'altres institucions locals. Aquí aspirem a conèixer-nos tots i a enriquir-nos de les idees dels altres. Ningú és el nostre rival. No tenim enemics.

Anònim ha dit...

Sr.Bosch no cal que s'alteri que sí segueix amb aquests nervis li sortirà una úlcera a l'estòmac. Recalcar a tothom que de la junta que s'ha format només hi ha una persona militant d'IC-EUA Verds, la resta són militants i/o simpatitzants d'ERC i cap militant o simpatitzant de CiU i/o PPC. Això si que se'n diu fer pudor i de la bona. Que els ciutadantsd no som tontos i més encara quan ens diuen que això no està polititzat. CiU i PPC són prodents i intel.ligents perqué se la veuen a venir.
Sr.Bosch no sé si pretén fer carrera política per fer relleu a la Sra.Verdaguer, però com a ciutadà voldria dona-li un consell no remeni més la merda i escolti més el poble, que la majoria n'estem aborrits i cansats amb aquesta història. Per acabar voldria que em deixés clara una cosa la Junta de l'"arbreda": esteu perqué no es tal.li ni un sol arbre o per qué? Cal que a la ciutadania expliqueu ben bé perqué esteu, perqué hi ha gent que encara no sap perqué us heu creat.

Anònim ha dit...

Senyor López: benvingut. Lamento que presuposi tantes coses i ens escolti o ens llegeixi tan poc. D'entrada no presuposi el meu estat d'ànim que és de tranquilitat, gràcies. No sigui absurd: no estem discutint sobre un cataclisme global sinó sobre com actuar en relació a la riera. No sé si a vosté això l'altera. A mí, ni el més mínim. Tampoc no presuposi les meves idees polítiques. No crec que ens interessin --i li sorprendrien a vosté que es vanta de saber tantes coses --quina perspicàcia la seva !: aquí la causa és la defensa d'un patrimoni natural. Tampoc no presuposi cap manipulació en la tria de l'equip de treball: es va inclore-hi tothom que ho va demanar --i que ho vulgui !. O sigui que si ho vol està convidat. Per exemple una de les persones que no hi figura però el nom de la qual constarà a l'acte definitiva dins del grup de seguiment tècnic, és una persona propera a Iniciativa. No en dic el nom perquè no em toca a mi fer-ho ara. Sisplau no empastifi de politiqueigs de campanari una iniciativa ben espontània i bentintencionada. Finalment el tema de la mobilització: a aquestes alçades ja l'hauria de saber --serà que no n'hem parlat i escrit prou !. Li recordo: la defensa de l'aspecte natural de la riera des del tram de Can Feliciano fins a Santa Rita, en el terme municiapl de Malgrat. I prou, a l'assemblea només parlem d'això, cregui's-ho, facim confiança.

Anònim ha dit...

A veure,jo no m'enprenyo,ni de bon tros, i dir que no em mou cap motivacio politica en aquets afer,pero si altres motius ,com esl expresats per en Uoan Bosch i tots els de la plataforma a.Aclarit aixo,i despres de tots els aclariments i explicacions donades per en Joan nomes resta,dirte , que sies valent,i surtis de lanonimat,per dialogar,saben amb qui dialogem,no cal amagarse de res si res no i a re a amagar.Animat,a donar les explicacion que cregis convenients,( si las ten, d'altre banda aure de pensar que no tens cap argument derrere del que dius)per aixo i som per escoltar i ser escoltats,al igual que cualsevol que i bulgi participar.Salutacions.

Joan Garriga

Anònim ha dit...

joan bosch.... patrimoni natural? aii aiii aiiiiii

Anònim ha dit...

Em va semblar bé la idea del blog, per comunicar-nos i intercanviar idees. Ara bé, haver d'estar continuament justificant-nos de tot el que fem o diem em sembla una pèrdua de temps i més quan desconeixem qui és que continuament ens ataca amb preguntes malintencionades.
Els qui es van apuntar a les comissions van fer-ho de forma lliure i espontània, no va decidir-se "a dit".
Va venir qui va voler, independentment de cap ideologia.
Per això es va fer l'assemblea, per informar i decidir.

Anna Maria.

Anònim ha dit...

Bé, Josep Lòpez, com podria dir Ana Garcia, oi?. En fi, el seu discurs és el de sempre, ja estem acostumats a que cada vegada que es crea una Plataforma ciutadana se'ns titlli de moviment polític de l'oposició, sincerament que vingui qui vulgui, no creu? com si té el carnet del Barça o del Club de petanca o com si té el carnet caducat. Ara, no faci futurologia sobre els capdavanters en properes eleccions, potser és a vosté que li agradaria formar part d'aquests primers llocs? Insisteixo, això és una Plataforma ciutadana, les coses es debateixen, es consensuen o es voten en Assemblea, si alguna persona té algun tipus d'interés més enllà d'aquest potser seria bo que es dirigís a vosté personalment ja que per les seves opinions sembla ser que domina el camp de la política. En qualsevol cas, respecti des de la independència aquest espai d'opinió, altre qüestió serà que potser no comparteixi la nostra manera de fer o el que es diu i es proposa, en això cap problema, faltaria més que hom no pogués mantenir un pensament distant a aquest, ara bé, simplificar-ho tot amb la mateixa argumentació de sempre, cansa una mica, no creu? Si té alguna proposta interessant o argumenatció ferma i coherent per a defensar el cobriment de la riera en el tram de l'arbreda, sacrificant els arbres del voltant, expliqui-ho, potser sí que estem equivocats i ens farà veure la llum.

Núria

Anònim ha dit...

O sigui que pel que em dius Núria, ara sí que es poden talar els arbres? En que quedem es podien o no es podien? Pel que veig per dies que passen les idees s'us van transformant, ara ja no és la salvaguarda de l'arbreda ara és de la riera pel que sembla. Aviat serà la salvaguarda de la riera coberta.
A mi em perdonareu però això fa pudor a lo de sempre i no m'enganyareu!
Com sempre en aquest poble tot el que es toca amb política s'acaba espatllant i prou que ho sabeu.
Josep López

Anònim ha dit...

Senyor López. Per acabar amb aquest diàleg absurd --almenys per part meva: nosaltres li contestem de bon grat i amb arguments i vosté amb prejudicis sense fonament i manipulacions. Un exemple dels primers. Segons vosté, sense cap indici: jo estic nerviós --també ho està el meu amic Joan Garriga--, sóc simpatitzant d'Esquerra --i si ho fos?, és delicte?--, tinc ambicions polítiques i espero substituir la meva amiga Teresa Verdaguer. Deu n'hi do !. Temo quan ens coneguem millor. Quantes coses presuposarà de mi !.
Un exemple de l'estranya propensió que té vosté a la tergiversació: la Núria li diu que estem disposats fins i tot a escoltar arguments contraris --contraris, s'entén això?-- als que nosaltres defensem si s'argumenten. Vosté ja dedueix que està canviant d'opinió pel que fa a l'arbreda. Osti !.
No es preocupi tots ho tenim clar, li torno a repetir: tenim un objectiu i per ara ningú, ni l'ACA, ens ha donat arguments per fer-nos enrera. Al contrari si no estem equivocats és l'ACA que entén el punt de vista de la plataforma: la defensa de l'aspecte natural de l'arbreda de Can Feliciano i, ja li avanço, en el futur, del tram del Parc i Santa Rita.
Si no hi està d'acord, li prego, ens ho argumenti, però no manipuli ni les nostres opinions, ni els objectius de la plataforma. I sisplau, surti de la seva noció tancada i dolguda de la política. La política és una tasca noble: n´hi ha que el saben practicar i d'altres que no, i lamentablement contribueixen al seu descrèdit. En qualsevol cas aquest, li torno a dir, no és un tema que ens interessi encara que a vosté l'obsessioni, els que estem a la plataforma només ens preocupem per la riera. No perdem el temps intentant esbrinar quines idees polítiques té cadascun dels nostres companys. Ens agrada saber que tots en tenim de diferents i que tothom que cregui en la nostra causa és benvingut. Si vosté té un projecte diferent el podem discutir, si creu que estem errats, digui'ns en què...però si vol parlar de política, si el que vol es defensar el formigonat de la riera i la seva destrucció com paisatge natural, s'equivoca de blog i de persones. Faci'n un i el vindrem a visitar. Però sobretot, doni idees !, potser amb elles s'esvaïra aquesta vella pudor que vosté nota...potser només perquè la té enquistada al nas

Anònim ha dit...

Si la plataforma aconsegueix que no es tali cap arbre i no s'aboca formigó com vosté diu, creuré en vosaltres, si no aleshores seré jo qui crearé una plataforma per tal que la factura del redissenyat del projecte, la compensació per aturar les obres, la paguin tots aquells qui van firmar, manifestar-se i sobretot els partits polítics que hi van votar a favor. Com a ciutadà no estaré d'acord en pagar un cèntim més. Estic en el meu dret no de manifestar-me?
Josep López

Anònim ha dit...

Caram senyor Lopez,el trovo molt dialogant.Crec que n'ha fet una cosa molt personal de tot plegat.Argument, cap ni un,intencionalitat sembla ser que si???.En fi..,pero ,quedi clara una cosa,intencio politica de part bostre ,re de re,no se si podriem dir el mateix de voste;pasi bon,dia senyor lopez.

Anònim ha dit...

Perdoni el meu nom es ,Joan Garriga

Anònim ha dit...

farem això que diu el senyor lópez sempre? quan s'hagi de pagar una obra pública...farem un referendum a veure qui vol o no contribuir-hi ?; si l'obra l'aprova un ple de l'ajuntament, això no ens representa a tots ?. Vull que em tornin els meus impostos malgastats per comprar ninots pel Castell, per fer una font ridícula, per viatges inútils de promoció turística...i sobretot em nego a pagar el cost de la restauració de la Torre de la Vídua Sala...que la pagaran l'alcaldessa i els propietaris de la seva butxaca ja que fou culpa d'ella que l'edifici es degradés en no aplicar la llei del patrimoni !. Els ajudarà senyor López ?

Anònim ha dit...

miquellllllllllllll ... miquelllllllll, miquelllllllll....

Anònim ha dit...

a mi, que en treguin de la llista dels pagants del futur centre cultural. ni m'agrada ni m'interessa, no crec que ens faci falta.
Visca la política d'en López !. Presenti's a les el·leccions, el votem segur: impostos a la carta, ja !!!!

Anònim ha dit...

una cosa es certa. aquest debat absurd es produeix precisament per no fer bé les coses. jo també trobo que una assemblea es convoca amb els punts que es tractaran ben clars i no com s`ha fet. del que he anat llegint en trec una primera conclussió. ciu i ppc faran bé de distanciarse i anar en compte. hi ha coses massa evidents. al final hi ha coses que fan pensar i reflexionar. ara sembla que tota la moguda és només d´uns i això no m´agrada ni és el que es deia ni es el que es pretenia.el tema va començár bé però s´està portant malament i no m´agrada sentirme utilitzat. personalment vaig portar gent a fimar a favor dels arbres, però no m`identifico amb cap sigla de partit i no m´agrada que es polititzi tant el tema.veurem en que acaba això, però no acabarà bé perquè tot plegat provocareu divisions entre els grups politics de l´ajuntament i no anirem enlloc.les coses s´han de fer amb objectivitat i amb cura.

Anònim ha dit...

Sembla que ja som al cap del carrer senyor López, senyor de la pressuposició (sempre errada): a vosté li és igual que es formigoni o no, que la riera mantingui el seu valor paisatgístic o no. L'amoïna si s'ha de pagar. Si no costa diners, endavant amb nous projectes. Si en costa, doncs formigonem.
és una manera ben peculiar de oensar la política i en l'interés ciutadà. crec que animarà a molta gent a fer-li costat quan crei la seva plataforma.

(per cert: un ocellet diu que la intervenció "ecològica" és més barata que la formigonada)

i vista la improductivitat d'un diàleg de peixos que jo, mea culpa, també he fomentat, callo

Anònim ha dit...

anònim de les 12.48: que hi ha més democràtic i obert que una assemblea on tohtom diu el que pensa i on es discuteix tot obertament ?

Anònim ha dit...

Amb tot el respecte Sr. Lòpez que a vegades escriu el seu cognom amb "ò" i d'altres amb "ó" proposo ignorar certs comentaris provocatius i carents d'interés argumental. Exactament les seves insistències sobre la relació Assemblea-política i si no surt bé "pegueu vosaltres" careixen de qualsevol debat mínimament interessant sobre el tema. Perdoni, i no em consideri pedant, però no és que no l'escolti és que no m'aporta res de nou i aquest fet em provoca certa preocupació sobre els seus coneixements en el tema. Miri hi ha dues maneres de fer: la novedosa i la repetitiva, la que tot i no compratir ensenya quelcom i la que tot i no compartir és aborrida. Vosté es troba en aquesta segona línia. Per tan, el que s'ha de fer és buscar i trobar alternatives a tot plegat, l'alternativa requereix un treball, un esforç, un intentar entendre de quina manera es pot fer millor, o bé, defensar que la primera línia és la millor opció. El recomano que faci una lectura a la legislació europea sobre espais flubials, tota la informació l'ha pot trobar a la mateixa pàgina web de l'ACA. Si té una proposta millor, Sr. Lopez, diguins-la, potser anem errats. I, siusplau, no digui que la Plataforma utilitza a les persones, que tothom ja és gran, sap el que es fa, però donades les seves paraules, em solidaritzo amb vosté perquè sentir-se utilitzat a aquestes alçades de la vida ha de ser fotut!!, ànims!!

Núria

Anònim ha dit...

Els ànims va per aquell anònim que malauradament s'ha sentit "utilitzat", perdoni Sr. anònim no haver-li dedicat personalment el meu sentiment més sincer i haver-lo confós amb el famós Sr. Lopez.

Núria

Anònim ha dit...

Núria i Joan, certament els vostres comentaris em confirmen l´idea que no em representeu. no es pot respondre des del sarcasme sense fer la més mínima reflexió del que jo o qualsevol altre us estem dient. no cal una autoreflexió?de veritat considereu democràtica una assemblea convocada com la del diumenge passat? llavors només puc pensar que no us interessava que hi anes segons quina gent. res més. per cert, una assessora jurídia objectiva no es pot permetre fer una crida des d´un bloc demanant que la vagin a perfumar. ningú respondrà a una crida com aquesta. no us adoneu?, jo crec que no son maneres. si voleu debat cal acceptar la crítica i no podeu fer respostes des de la prepotència com esteu fent. no faré cap més comentari. de fet, crec que no aporto res perquè vosaltres esteu segurs que tot ho feu prou bé. no us cal més ajuda. la meva era ben intencionada encara que us hagi molestat. creia que feia bé de donar la meva opinió, però no ho faré més. vosaltres no voleu suport ni opinió de ningú que no pensi com vosaltres. és un estrany concepte de la democràcia i la participació el que teniu.

Anònim ha dit...

Tampoc t'enfadis ara, una mica d'humor sempre va bé. Home, si una persona constantment està dient que tot li fa pudor, doncs, mira que vingui a perfumar-nos, l'expressió "fer pudor" massa fina no és. I una assessora jurídica objectiva sí que es pot permetre riure, només faltaria!! al llarg de la meva vida tinc molts moments per no riure, però intento posar-hi alegria, això és sa, sinó malament anem. Mira, la veritat i tan que no la tenim, si llegeixes bé, he estat demanant a crits que algú m'expliqués amb ferma argumentació perquè és millor una opció i no una altre i encara estic esperant. Una altre cosa, jo no represento a ningú, no m'atorguis més feina, ja en tinc prou vetllant per mi i els meus. En quan a l'assemblea del diumenge jo vaig veure molta gent i crec que tothom podia dir la seva o no?, però insisteixo si podem millorar diguens-ho, estarem atents. En quan el terme prepotents, torno a repetir com he dit abans que no es tracte de prepotència, sinó de donar una mica de color i de sentit a les opinions que es versen, donem-li una mica de nivell i deixem-nos de baralles de poble absurdes que no porten enlloc, ja que això precisament no és objectivar les coses. Ja ho he dit abans, paso del carnet i dels cognoms de les persones i si mai veiés que algú que no pot dir la seva, saltaria en la seva defensa, en pots estar segur/a, però per això cal que ho diguis, ja que desde l'anonimat i tan sols escrivint en un bloc fa difícil que et puguem ajudar.

A reveure

Núria

Anònim ha dit...

anònim --continuem sense saber qui ets; els de l'assemblea, per exemple, vàrem posar-nos d'acord en debatre sempre obertament, amb els nostres noms (potser això és un indici de normalitat i naturalitat en aquest poble que tant abunden els que amaguen identitats): perdona que insisteixi que ets tu que té algun problema. No vols entendre quelcom tan elemental com que a l'assemblea no la representa ningú --mira't l'acta: l'assemblea la representen tots els seus membres. Només l'assemblea pren decisions. La resta de persones fem "funcions", les feinetes que cal per seguir el projecte, informar, recollir diners, seguir les denúncies... Per cert, d'això no ens dius res...i és una de les tasques més important que fem...tu en tantes línies no has tingut una paraula solidària.
Dius: de veritat considereu democràtica una assemblea convocada com la del diumenge passat?. Hi eres. Si hi eres ja ens defraudes perquè vàrem quedar que entre nosaltres podiem parlar obertament. Si no hi eres....perquè en parles així. Hi va poder assistir qui va voler; qui va voler va dir-hi la seva; tothom va ser convidat a integrar-se en algun equip de treball; tota la informació que disposem es comparteix; creem pàgines com aquesta perquè fins i tot tu hi diguis la teva....continuo sense entendre que ens vol dir i si ens estàs proposant alguna cosa...saps algun sistema més democràtic per a funcionar...i si et plau oblidat d'aquesta mania tan pròpia dels anònims malgratencs a aquestes webs d ela manipulació política. Com ja he dit altres vegades, a tu i al senyor Lòpez: els que ens trobàvem a la riera, els que erem a la plataforma, a l'assemblea, etc. ens uneix l'interès per la riera, estrictament. Perquè ho vegis més clar: també lluitaria per aquesta idea o per la torre de la vídua, o per la fàbrica de l'aigua, o per can campassol...si hi hagués un batlle de CIU, o d'ERC, o d'IC, o del PP !!!!. NO ens uneix un projecte polític sinó un objectiu cívic. Et demano que deixem d'inventar-nos pel·licules i que, contra el que dius, ens escoltis o ens proposis idees no prejudicis. Només ens interessa el que tingui a veure amb la urbanització de la riera, espero que això s'entengui --i amb la defensa dels nostres amics injustament encausats.

Anònim ha dit...

perdona, me n'oblidava. estic totalment d'acord amb el començament del teu comentari: no et represento. així podem començar-nos a entendre. Ni jo, ni la Núria, ni cap membre individual de l'assemblea la representa. Cadascú parla a títol personal i segons les pròpies conviccions. Una altra cosa és que contribuim al l'objcetiu comú fent la tasca que poguem. Un dia els nois i les noies del GEM varen pujar als arbres, tres companys varen fer de portaveus, uns altres organitzaven jocs per la mainada, molts seguien les manifestacions, recolline signatures,...ara uns fan un blog, altres procurens assitir a les reunions que es parla del tema...etc. Però les úniques decisions les prenen tots --els que hi erem diumenge passat i els que vulguin venir a la propera trobada. Per a mi ara mateix la millor representació de l'asemblea, si és que ens en calgués una, són set persones denunciades per haver fet una acció plena de civisme.
I ja et deixo, de veritat, crec que la nostra causa és clara i, sincerament, no crec que ens hàguem d'avergonyir ni de disculpar per res. Anem fent el millor que sabem per a salvar un trocet de natura en aquest poble trinxat pel totxo i el ciment. Sui se t'acut una empressa més ambiciosa, avisa'ns. Cuida't.

Anònim ha dit...

ja vaig dir que no faria més comentaris. ja ho feu tot mot bé pel que sembla. que tingueu sort.

Anònim ha dit...

Avorriu amb el mateix discurs de sempre: totxo, ciment, patrimoni natural,....etc.
La veritat però és una que us heu embolicat de tal manera que ara no en sabeu com sortir-ne. Vau tenir la sort de cara que els polítics van presentar una moció plenament il.legal, ja que la van autoritzar el tràmit sense cap alternativa (i no em direu que desde juliol del 2006 no hi havia temps per presentar cap alternativa, perqué no m'ho crec). Ara esteu a expenses de l'ACA de veure el que diu, ja en parlarem aleshores. Us demano transparència i que expliqueu al poble el que es parla i decideix, ja que les propostes que puguin oferir també hem de coneixer-les els ciutadants. Enrecordeu-vos de les vostres consignes: preservar l'espai atural de Can Feliciano tal qual està sense talar arbres. No fos cas que us oblideu d'això també.

Anònim ha dit...

anònim --veig que ho continua essent. Jo crec l'anonimat és un dels grans errors del blogs i que fa molt molest el diàleg. Crea una situació de desigualtat entre el que accepta el debat sincer i el que el fa parapetat en una no-identitat. En fi, tothom té el seu estil.
En tot cas a mi el debat m'agrada, sempre que doni idees i es faci en positiu --tu dius que ho fas i per això t'insisteixo. no m'agradaria que t'en anessis sense aclarir-nos bé que vols dirs i que proposes. A mí encara no em queda clar --ja sé, problema meu-- que pretens o que proposes. Jo et demanava, i un anònim com tu també,, de bona fe, que m'aclarisis i em precisessis la teva frase --la transcric: "de veritat considereu democràtica una assemblea convocada com la del diumenge passat? llavors només puc pensar que no us interessava que hi anes segons quina gent. res més". M'hi fixo perquè l'assemblea va ser convocada obertament, des del blog, pel boca a boca i amb cartells penjats pels carrers...que van fer malament els nostres portanveus en convocar-la d'aquesta manera ?. I la segona part: digue'ns si et plau, quines persones no interessava que hi anessin ?. Que jo sàpiga tothom hi és benvingut i no mirem ni carnets d'identitat ni de partit.

Anònim ha dit...

rpm:

vosté que vol ?. No ho veig clar, conservar l'ambient natural de la riera o que la formigonin ?. O li és igual i només li interessa que fracassin els projectes de les persones que defensen un model de poble diferent del seu ?.

Anònim ha dit...

senyor/ra rpm:
està convidat a assitir a la propera trobada, veurà que li donem tota la informació que disposem; si tot va bé, és allà on haurem de veure les alternatives que hi ha damunt la taula, els projectes alternatius que se'ns proposen, i prendre decisions. Esperem comptar amb la seva assistència.

Anònim ha dit...

no es pot convocar una assemble dient que es farà una xerrada a un lloc i després que pel carrer et diguin que la xerrada no es fa. i que tu vagis a l´arbreda i no hi hagi ningú i resulta que ara es a la barretina,i 4 papers mal enganxats a ulktima hora que ni es veuen, i no es fa cap xerrada,però la gent dérc sap que no hi ha xerrada, qui els ho ha dit? la plataforma. i perquè no ho ha dit a tothom? perquè no cal, i llavors l´endemà apareixen nomenaments, i tots son d`erc: interventors, membres de la llista, o simpatitzants, i després et diuen que no fan política. i s-autonomenen no sé què,etc etc. era una assemblea pels vostres. no? això vull dir. que us vagi bé. jo per si un cas no aniré més a fer el papanates a les mogudes que munteu.

Anònim ha dit...

home, jo hi era, amb la meva dona i la meva filla. no sóc votant d'ERC --si ho fos no crec que incorregues en cap pecat mortal, no?

Anònim ha dit...

lamento que t'ho prenguis així; en cap cas hi havia els objectius que tu indiques. Si hi hagués el més mínim indici que un partit polític ens vol utilitzar --ara no és així--, seríem molts els que ens hi oposaríem. de veritat, lamento molt que no t'assabentessis del lloc de trobada tot i que es va indicar als blogs locals. Mirarem de millorar la informació per la propera !. Entre d'altres coses per això funciona aquest blog. Espero que hi siguis: convindran quantes opinions millor. La decisió és de tots.

Anònim ha dit...

Jo sóc anarquista i també hi era, de què collons parleu? no hi van haver-hi nomenaments, les persones es vàren ofertar i d'altres casi casi ho van fer per obligació per falta de gent, si les altres persones no es van oferir va ser, com jo, perquè ja en tinc prou en anar a les Assemblees i no tinc temps, és tan fàcil com això. Sou la pera, smepre aneu a destruïr els moviments socials, quina pena de poble!!, per cert, jo no curro a l'Ajuntament, però hi tinc un parell que sí hi curren, pensen com jo i no els vaig veure a l'arbreda, això fa més pena encara.

Anònim ha dit...

Sr. o Sra. rpm, sembla ser que segueix sense voler identificar-se i fent afirmacions, com sempre ha fet, contrastades?
Primer, quan diu que la moció és il.legal a què es refereix? si ho fos, per què es va convocar un ple extraordinari per debatre-la?
Segon, quan diu que no hi ha transparència a què es refereix? tothom que vol saber com està la situació pot saber-ho, no es nega informació a ningú, només cal demanar-la, per exemple, en aquest blog, o bé assistint a les assemblees que es convoquin.
I, per últim, a l'igual que ha fet en Joan, el convido a assistir a la propera assemblea que es convoqui, per tal d'explicar les alternatives al projecte que avui presenta l'ACA als nostres representants polítics, per tal que pugui donar i debatre els seus punts de vista, a l'igual que ho fan les persones que hi assisteixen.
Espero que pugui assistir-hi i donar la seva opinió.

Anònim ha dit...

Aquesta moció que es va presentar en el ple extraordinari va ser un gol que va saber marcar amb astúcia l'actual oposició, perqué ara sí se'n tornés a presentar una altre d'aquesta mena, no passa el tràmit d'aceptació per incloure a l'ordre del dia d'un ple extraordinari. Les mocions s'han de fonamentar en aquest cas amb una alternativa i torno a dir, temps n'hi havia per presentar-ne.
Quan em refereixo a transparència ho dic per les propostes que es puguin presentar aquest vespre a BCN, que les sapigueu explicar a la població amb tot el detall, característiques, supòsits durant l'execució, pros, contres i sobretot el cost. Que les butxaques dels contribuents també piquen.
A les vostres assambleas no m'hi espereu, ja que amb la primera ja he vist per on van els trets, i com sempre en aquest poble sempre sou els quatre de sempre per càrregar contra l'actual alcaldessa i res més. Sigueu sincers! I el dia que no hi sigui que fereu?
Per cert Montse, dius de mi però com jo també faig em dic RPM com també puc ser anònim, com tu també pots fer-ho. A Malgrat hi han moltes Montse's.

Anònim ha dit...

RPM, penso que realment t'importa poc el tema de la riera i de l'arbreda. El que et molesta és que s'hagi aturat el projecte. Veig que no fonamentes el teu no a tot. Només et veig ben documentat pel què fa al funcionament d'un ple. Et demanaria siusplau que estudiessis les alternatives, el poble no ha demanat suspendre el projecte per anar en contra de ningú, sinó perquè vol conservar l'arbreda perquè se la sent seva, perquè és l'arbreda de Malgrat.Clar que ens suposem que algun arbre té els números perquè es talli, però no tots indiscriminadament. La meva intenció no és ofendret ni buscar confrontació, simplement volia que sabéssis el que penso de l'arbreda i que miris de no agafar-t'ho com un atac personal.

Anònim ha dit...

rpm: no sé si recordes el contingut de la moció. Llegeix-la bé: l'acord consistia en l'aturada de les obres en un tram i l'estudi d'alternatives. La proposta tenia l'objectiu, ben manifest, d'aturar les obres perquè una majoria del ple, amb un fort recolzament de ciutadans i ciutadanes i ho demanava. No hi veig gaires astúcies en això. Si la moció l'hagués guanyat l'alcaldessa i els seus silenciosos companys regidors i regidores del PSC, parlaries d'astúcies ?. En fi, fes com vulguis, faltaria més, però no sé com podrem informar-te dels projectes alternatius sinó vens a les trobades...Series benvingut, de veritat, encara que tu ens miris amb prejudicis pensant que tots estem polititzats o som titelles dels partits (curiosament això ho teniu tots en comú, els anònims, els siglats, els de nom inventat), t'ho recordo una vegada més (ja ho he dit, però veig que no em creus), la mobilització és contra un projecte no contra una alcaldessa, la mobilització hi seria sempre independetment del color polític de l'alcaldia. Una altra cosa és que l'actitud altiva i la incapacitat de diàleg de l'alcaldessa i la deformació dels fets per part de la policia, ho hagin enrarit tot plegat.
per acabar i merament per informació meva: estàs d'acord en fer un caixó de formigó a tota lla riera ?, veus bé que s'hagi denunciat a ciutadans per manifestar-se pacíficament i a favor d'una idea que el ple de l'ajuntament va acceptar com a pròpia ? --o és que els vuit vots d'un partit són més democràtics que els 9 dels altres ?
Per cert els quatre de sempre ni haguéssin aturat la tal·la, ni haguessin aconseguit un consens de quatre partits, ni haguéssin mobilitzat la gent durant una setmana...davant de l'ajuntament em va semblar que n'hi havia més que els quatre de sempre. Que jo sàpiga, no sóc dels quatre de sempre, i estic aquí, amb els quatre de sempre i uns quants més.
I poso el nom: és la manera de dir que acceptem el diàleg obert.

Anònim ha dit...

RPM soc Montse Giol, una de les moltes Montses com be dius hi ha a Malgrat.

Anònim ha dit...

Nosokomio, Josep López, RPM ja formen part del Bestiari Malgratenc per mèrits propis.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!

Anònim ha dit...

Aquets nomes buscan dibidir-nos,o be que digem,una paraula mes enlla de l'altre,no els interesa ni una cosa ni l'altre,sensillament son un provocadors.No donen la cara perque no tenen arguments,perque es la seva manera de ser i perque no tenen prou hombria.Torno a dir que qui no te re a amagar de re s'amaga.El dialeg d'aquesta mena es esteril.

J Garriga

Anònim ha dit...

Que trist!
Ja hi tornem a ser amb els arguments de sempre com molt bé deia un anònim per destruir un moviment social que em sembla que el que ha tingut de bo ha estat que hi ha participat gent de totes les edats, de totes les tendències polítiques(estiguin o no concretades en un partit).
Potser és cert que com deia algun dels anònims o el sr.López no s'ha publicitat prou la celebració de l'assemblea, evidentment que tot el que es fa no és perfecte i que s'han de millorar moltes coses, però com a mínim s'intenta fer alguna cosa i em sembla que això és prou important. Encara que com diu el senyor López al final no s'aconsegueixi, com a mínim haurem mostrat la nostra oposició a un projecte que considerem absurd. Si els partits de l'oposició coincideixen amb el nostre pensament. Felicitats! tenen el mateix dret que qualsevol de nosaltres a participar a l'assemblea o a treballar pel seu compte si ho prefereixen. I si algun dia el PSC vol venir a les assemblees o els seus membres volen participar també seran benvinguts.