dimecres, 24 d’octubre del 2007

Nota sobre el canal antic

Ja que a la darrera assemblea es varen demanar aclariments sobre les gestions realitzades a propòsit de la canalització antiga del rentador de la riera de Can Feliciano, voldríem explicar a tothom:
1. Que no vàrem trobar necessari fer-ne un comunicat perquè, de moment, les gestions no han passat de meres converses telefòniques encaminades a localitzar, dins de l'estructura del Departament de Cultura, la persona apropiada per a trametre-li la documentació aplegada fins a dia d'avui.
2. Que gràcies a l'ajut de la Montserrat Mataró, arqueòloga del servei territorial de Girona, ens posarem en contacte dijous 25 -aquests dies era absent- amb l'arqueòleg Toni Caballé per demanar-li l'arbitratge en aquest tema.
Lamentablement, la Montserrat Mataró ens va avançar que des del Departament, en aplicació de la Llei de Patrimoni, se'ns diria que la declaració d'aquesta canalització com a bé a protegir haurà de comptar amb el suport de l'Ajuntament, que és qui té competències per demanar que es declari bé d'interès local -ja que malauradament no és
una peça arqueològica antiga ni medieval que pugui aspirar a ser bé d'interès nacional. Això no vol dir que demà no fem els possibles per tal que el servei d'arqueologia vingui a inspeccionar l'estructura descoberta a la riera. De moment, per aconseguir-ho, l'hem presentat com una part d'una xarxa de canalitzacions que connectaven els antics molins del terme amb la riera de Malgrat.
Tanmateix, perquè no es paralitzin les actuacions de salvaguarda, i per evitar que entretant es malmeti, avui:
3. S'han adreçat dues sol·licituds a regidories de l'Ajuntament (M. Lluïsa Mèrida i Carme Aubanell), demanant que els operaris d'Hidrocanal vagin amb cura i procurin conservar les pedres que trobin en aquell indret.
4. S’ha trucat a l’ACA, per a més seguretat, per confirmar que, tal com havíem acordat amb els partits signats de la moció, aquest tema del canal antic es tingui present en el projecte alternatiu. Des de l’ACA han indicat que, en efecte, l’antic rec és un element integrat en el projecte que ells han previst realitzar.

La comissió de treball històric

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Us vull felicitar pel gran esforÇ i treball que esteu realitzant.
Felicitats

Anònim ha dit...

Amb aquesta proposta que es presenta nova, es preveu l'amputació d'aquest canal, per tal que passi el by-pass (o canal de formigó).

Anònim ha dit...

s'ha de tenir en compte que el canal ja fa anys que està amputat i ben amputat; però amb la proposta podem aspirar a conservar-ne una part ben significativa d'allò que resta. Des del punt de vista material no és una peça que pugui impedir la creació d'una infrastructura d'interès general. D'altra banda cal recordar que a l'anterior proposta, la de l'alcaldessa, el canal ni existia, ni s'hi pensava.

Anònim ha dit...

Una puntualització. No és una proposta de l'alcaldessa, les dues propostes són dissenyades a instancies de l'ACA, així com també la seva execució és seguida pels seus tecnics.

Anònim ha dit...

ja ens entenem: volem dir que la defensada per l'alcaldessa, perquè l'ACA ja ha indicat que la nova proposta millora l'anterior

Anònim ha dit...

Podeu d'irme sisplau com heu cadat amb radio malgrat,gracies


Joan Garriga