diumenge, 16 de desembre del 2007

Assemblea divendres 14 de desembre 2007

Arguments i Acords de l’assemblea de la Plataforma Salvem la Riera


1. Sobre la sentència del Jutjat

Tots els reunits expressem una gran alegria per la sentència absolutòria que el Jutjat nº5 d’Arenys ha dictat en favor dels set denunciats a causa de la mobilització d’agost. Considerem que és una sentència importantíssima perquè, en primer lloc i sobretot, exculpa els nostres amics; però també perquè entre els seus raonaments hi figuren arguments importantíssims per a la mobilització ciutadana que va encapçalar la Plataforma i per a qualsevol mobilització cívica futura. No només hi diu que aquells dies totes les accions es van fer de manera pacífica i espontània. La sentència legitima el dret dels ciutadans a intervenir pacíficament, diu que la intervenció de la ciutadania va ser lícita, que no hi va haver cap mena de manipulació i que sense aquella mobilització els arbres, avui, ja no hi serien. Qui va faltar a la veritat o va mentir interessadament va ser qui va dir que estàvem manipulats, que no teníem dret a mobilitzar-nos, que ho fèiem sense raó i que vam ser agressius.

Davant d’una sentencia així comprovem que l’equip de govern de l’ajuntament, la policia local i, sobretot, l’alcaldessa, han quedat ben retratats –i amb un aspecte gens agraciat. L’atestat queda desbaratat perquè era ple de mentides i falsedats; l’equip de govern perquè contra el que exigia el projecte d’endegament aprovat –salvaguardar el màxim d’exemplars—els estaven tallant tots sense miraments; i l’alcaldessa, perquè és la superiora de la policia local, i perquè s’ha manifestat com a defensora a ultrança de la veracitat de l’atestat –ella encara el trobava tou—i de l’exemplaritat d’unes diligències que el jutge ha desbaratat d’una bufada.


2. Actuacions de la Plataforma davant la imminència del ple que haurà de votar a favor o en contra del projecte alternatiu presentat per l’ACA.

-Creació d’una comissió que en els propers dies demanarà d’entrevistar-se amb regidors o representants del PSC i del PP. En coherència amb l’esperit dialogant i informatiu de les nostres actuacions la Plataforma vol exposar amicalment els seus arguments a tots els partits polítics, en particular a l’equip de govern, obert partidari de l’opció antiga, i a la regidora del PP que encara reflexiona sobre la seva postura –o no l’ha fet pública.

-Redacció d’un article en el qual la Plataforma expliqui la seva posició davant dels dos projectes. En sembla que la presència de la Plataforma als mitjans ha estat silenciada i que gairebé mai hem pogut explicar amb detall el nostre punt de vista. Quan hem pogut fer-ho ha estat usant els pocs mitjans que disposem, molt precaris en comparació a la maquinària desinformativa i manipuladora que ha posat en marxa l’equip de govern amb diners de tot el poble. Per desgràcia hem notat que fins i tot medis rigorosos com el PUNT cauen en els paranys d’aquestes pràctiques sense ètica –vegeu l’article del dia 13 i les afirmacions en titulars que la diferència entre els dos projectes és només de tres arbres !. Tots sabem que el projecte de formigonat, si no l’haguéssim aturat—només en deixava quatre d’arbres i tots sabem que el debat no resideix només en el nombre d’arbres que es puguin conservar –si se’n treuen se’n replantaran de nous i autòctons—sinó en la tria entre un caixó de formigó o una riera naturalitzada i integrada en la trama urbana com un paratge de gran qualitat ambiental.

Intentarem que el Punt el publiqui, l’enviarem a Ràdio Palafolls i ens posarem a disposició d’aquests dos mitjans i de Ràdio Malgrat (o Televisió de Calella) per fer qualsevol altre mena d’acció informativa –p.ex. una entrevista amb alguns membres de la Plataforma, o un debat entre partidaris d’una o altra proposta.

(quan sapiguem si ens el publiquen l’esborrany de l’article es penjarà al blog perquè tothom hi pugui fer suggeriments i correccions. Es tracta que s’hi expressi al màxim el parer de tots i no un punt de vista personal).

-Realització d’una nova acció informativa amb repartiment de díptics el dissabte 22 de desembre a partir de les 16 hores. Lloc de trobada local del GEM. És molt important que hi vingui molta gent perquè necessitem repartir els díptics per tot el poble !. En els continguts hi quedarà ben clar la gran diferència que hi ha entre l’alternativa i el vell projecte de formigó, entre una proposta naturalitzada i una d’agressiva. La Plataforma veu clar que ara mateix la defensa del formigonat només es fa des de posicions partidistes i egoistes donada l’enorme diferència de qualitat entre els dos projectes –i donat que el segon projecte és el que defensen els tècnics experts. Només el partidisme més cec pot explicar que algú prefereixi el primer projecte que s’ha demostrat que és molt menys segur que l’alternativa de l’ACA que, finalment, si que resoldria el punt negre del pont del carrer Riera.

-Convocatòria d’un acte reivindicatiu que esdevindrà la cloenda de les nostres accions. El dia i l’hora (o 27 o 28 de desembre) ja es precisaran en funció de quin sigui l’espai on el poguem celebrar. La coordinació de l’acte s’assigna a la nostra eficacíssima i impecable comissió de festes que acabarà de perfilar-ne els continguts i l’organització.

L’acte reivindicatiu es farà fins i tot en el cas que abans ja s’hagués reunit el ple extraordinari de l’ajuntament.

Sobre el contingut de l’acte tenim clar:


1. Que farem un gran esforç per convocar tothom que d’una manera o altra hagi participat en la defensa de la riera però també hi convidarem qui vulgui estar informat del debat entre les dues propostes i, fins i tot, els partidaris del caixó de formigó que vulguin saber quines són les nostres reivindicacions. Així les escoltaran de la nostra veu i no s’hauran de refiar de versions manipulades.
2. Que procurarem que l’acte sigui amè i ric de contingut. Es prepararà un power point per explicar el nostre punt de vista i l’evolució de la nostra lluita. Per fer-lo demanem a tots els que tingueu imatges o filmacions que puguin ser d’utilitat que les envieu al blog de l’arbreda.


Una vegada més agraïm l’hospitalitat de l’Institut de Malgrat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

ei, que va ser divendres l´assemblea!!!!

Anònim ha dit...

Mercès pel comentari, ja està canviat.

MC ha dit...

altres mitjans de comunicació:

ràdio marina
ràdio blanes
tv blanes
el periódico
l'avui
diari maresme
la veu
cel obert
som-hi!
cafè amb llet
...

Anònim ha dit...

Albert no tinguis la pell tant prima, es va decidir contactar amb el Punt pq ens va semblar que les informacions que havien publicat no eren del tot certes.