dimecres, 14 de novembre del 2007

El vídeo de l'Ajuntament

25 comentaris:

Anònim ha dit...

El vídeo ens parla de "perill potencial" i de "innundables riuades al llarg dels anys"= que m'ho expliquin.
Treuen fotos amb la riera amb aigua (quan plou és normal que hi passi) i fotos amb la riera amb un bidó oxidat i plena de brutícia (com permet l'Ajuntament que estigui així?). Parla que la seva proposta és una solució mixta (com no sigui perquè al final també faran el pont nou i que plantaran algun arbre més). Parla de criteris de responsabilitat ambiental i sostenibilitat= que és que no en té el nou avantprojecte fet per l'Agència Catalana de l'Aigua (institució competent en aquesta matèria)?. Parla de la dificultat del trànsit durant 6 mesos= i durant el temps que el carrer passada ha estat tallat no hem hagut de fer mans i mànigues per arribar a casa? estem acostumats. En alguns apartats parla de "Ajuntament"= parlin d'equip de govern (Que jo sàpiga PPC, ICV, ERC i CIU van presentar una moció per parar el projecte). Parla d'un grup de ciutadans que estan a favor del projecte alternatiu = hi ha 5000 signatures. Ens diu que el projecte alternatiu tampoc garanteix les riuades= tampoc ho garanteix el projecte antic en cas d'una gran innundació que haguem d'anar en vaixell. Parla del creixement del cost econòmic= l'ACA ha dit que se'n faria càrrec, i a més el pont si es fa nou amb l'antic projecte també suposarà un augment del pressupost, em pregunto si s'ha preguntat amb altres projectes que s'han fet o es volen fer al poble si els ciutadans hi estan d'acord amb el cost econòmic? I per últim, els arbres que hi ha són els que tenim i hem vist crèixer, personalment no els defenso perquè siguin d'una classe o d'altre, sinó perquè són els del poble, i el què vull és mantenir i potenciar l'espai com a riera verda descoberta, no parlem només dels arbres. Penso que el DVD no brilla per l'objectivitat.

Anònim ha dit...

Quan costa el vídeo? I qui el paga?

Anònim ha dit...

He trobat aquest fragment que parla de :
LES RIERES DEL MARESME
Coordinadora en Defensa de la Serra de Marina (CODESEMA)

Les rieres del Maresme s'identifiquen amb cursos d'aigua que només baixen de forma puntual en funció de les precipitacions. Però, les rieres tenen a més la funció de regulació de l'aqüífer, l'aportació de sorres a les platges contribuïnt a la seva regeneració natural, i com a corredors entre la muntanya, la plana i el litoral.
Les rieres representen uns ecosistemes naturals diferenciats, son també eixos vertebradors del territori i destaca el seu valor cultural com a part integrant del paisatge i les formes de vida de les poblacions de la comarca.

i de tot això, no en diu res el vídeo?
Com pot ser que un Ajuntament sigui tan parcial, com pot ser que manipuli d'aquesta manera als ciutadans? Com pot ser que un grapat de polítics pensin que la seva proposta té més "valor" que la d'uns enginyers , uns biolegs, uns naturalistes.... que han fet uns estudis seguin les directrius del segle XXI?

Anònim ha dit...

indignant. això és periodisme del bo, senyors.

1.- es passen més de mig vídeo apel·lant a la seguretat, deixant anar expressions com "alt risc", "problemes de taps", "vinguda forta". els típics arguments de la por i de la dreta, quan aquesta riera no és ni ha estat mai problemàtica.

2.- En cap cas parlen de cap, NI UN aspecte positiu de l'alternativa que proposa l'ACA i que refrenden centenars de malgratencs i malgrantenques i la majoria de regidors de l'Ajuntament.

3.-Posen èmfasi en què els costos pugen considerablement i en cap cas diuen que d'aquest increment se'n farà càrrec l'ACA. i el més greu, al final diuen que els diners es poden destinar a un altre concepte, quan són diners que no provenen de l'ajuntament sinó que posa l'ACA de més. això podríem dir que és mentir?

4.-Donen per sabuts problemes que no estan demostrats amb expressions com "de ben segur que afectarà la mobilitat"... de ben segur?? això amb què es fonamenta??

Crec que els malgratencs i malgratenques tenim dret a un ajuntament que digui informi bé els seus ciutadans. Ho trobo molt greu.

Neus.

Anònim ha dit...

L'ACA en un comunicat deia :
la neteja de rieres no és una competència exclusiva de l’Agència qui hi ha d’actuar quan existeixen elements que puguin ocasionar risc per les persones i els béns. La retirada dels petits elements (bosses, papers, ampolles...) que hi ha a les rieres és competència dels Ajuntaments.

Departament de Relacions Institucionals i Comunicació de l'Agència Catalana de l'Aigua

per tant tota la brutícia que ens ensenya el nostre Ajuntament en aquest vídeo de qui era competència? com és que no la va netejar?

Anònim ha dit...

Exacte ,i qui pagara el pont amb el progecte vell sino l'ACA pero aixo si, aprofitantla moguda.Perque no espliquen que tambe s'haura de pagar,i tallar el transit?,o es que ells el faran amb un abra c,peadabra,i el pagaran amb els diners de la gerreta trobada,plena amb monedes d'or?

Anònim ha dit...

Ara més que mai hem de donar suport als encausats,que tenen judici la setmana que ve! Dissabte a les 16h a les peixateries velles, per tal d'organitzar-nos. Com més gent siguem més gent podrà informar del projecte alternatiu, ja que no tenim mitjans econòmics disposem de la paraula. Recordeu: Dissabte 17h xocolatada a can campassol i a les 20:00h truitada a les Peixateries (a fer truites!!!)

Anònim ha dit...

A vegades les realitats ofenen i sembla que el video les diu. També ha manipulat l'opinió la plataforma de l'arbreda repartint tríptics amb fotos de Naturalea (uns altres que tela marinera). Esteu realment segurs que a l'ACA li permetrant desembolsar 1 milió d'Euros així com així?. Estem parlant de molts cuartos i és un milió com a mínim.

Anònim ha dit...

Es un video absolutament parcial i fonamentat amb els interessos i les idees de la "jefa". Son una colla d'impresentables. I a més fet amb els nostres diners, si si els nostres encara que no hi estem gens d'acord!!
Jo pregunto, podem fer nosaltres un video amb el nostre punt de vista i que el pagi l'ajuntament...?
Es un escàndol. Jo crec que l'informació ha de ésser objectiva i imparcial i aqui es demostra que no en saven més.
Com diu el tópic... ERRE QUE ERRE......

Eduard Pérez

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 22:21h, quan dius: "A vegades les realitats ofenen i sembla que el video les diu". et voldria dir que a mi personalment el vídeo no m'ha ofès, al contrari m'ha semblat vergonyós i ridícul i penso que cau pel seu propi pes. Et pregunto: T'agrada la riera de canet com ha quedat amb el calaix de ciment i els grafitis? Saps què en pensen els veïns de la zona? Que l'equip de govern hagi fet aquest vídeo vol dir que no ens va tant malament. Ens veièm dissabte! estic molt animada! vaig a enviar sms convocant als col·legues

Anònim ha dit...

el que més m´agrada del projecte ´són les dues jardineres que posaran en un extrem. això si que és sostenible, ni s´han de regar, perquè són de plàstic.

Anònim ha dit...

El video està molt bé diu les coses clares i explica la realitat perque tallar un carrer per obri-lo si no fa falta si s'obre aquest carrer no podrem entarar per anar al centre del poble o el castell jo penso que el porjecte està molt bé i molt maco hi ha molta gent que liagrada aquest projecte que diu el video i no són contxiteros com alguns de vosaltres dieu eh.

Anònim ha dit...

Anonim de las 10,12,el video no diu ,que el transit es tallara igual,perque faran el pont aprofitan el progecta vell,i per tant el pont tambe s'haura de pagar,vols un engany mes gros?encar no nesteu tips de ser cornuts i pagar el veure.

Ciutada

Anònim ha dit...

Crec que la gent n'està fent un gra massa amb aquest video. Surten els dos projectes i s'expliquen com així també es presenta la nova proposta que ha fet l'ACA a la pàgina WEB de l'Ajuntament i allà diu que l'ACA ho pagarà (amb els diners dels ciutadants de Catalunya, clar). D'això no es queixa la gent i crec que l'Ajuntament ha fet bé de penjar el video i a la vegada la proposta de l'ACA de forma extensiva. No sé a que bé tant enrrenou.

Anònim ha dit...

Ostres...feia dies que no veia els anònims i anònimes tan agitats. En aquest blog que vàrem dir que tots podríem parlar sense màscares i debatre obertament, tornen a apareixer les ombres dels anònims i dels pseudònims. Significativament sempre defensant punts de vista formigonaires. Ja estem acostumats, aquesta recança a debatre és pròpia del sistema caciquil. N'és un simptoma: hi ha gent que té por de dialogar obertament. Un simptoma de la mala salut democràtica de Malgrat.
En fi, ja us ho fareu. Però quan entreu convidats a aquest blog que la Plataforma ofereix al debat --sou afortunats, nosaltres no podem dailogar amb els regidors del PSC ni l'alcaldessa-- sisplau no ofengueu la nostra intel·ligència amb arguments com el d'aquest anònim de dalt. Com goses comparar que tres setmanes tard a la web de l'Ajuntamemnt s'hagi penjat el doc. de l'ACA, amb un DVD ple de manipulacions que defensa només el punt de vista del PSC local i que, ai, pagarem tots. Com pots considerar bé que la minoria del PSC a l'Ajuntament usurpi ella sola el dret a dissenyar aquest DVD i el seu argumentari?. Quina noció més pobra i trista de la democràcia que tens. El DVD el podria haver fet el PSC, però si el fan amb diners de l'Ajuntament el punt de vista hauria de ser merament informatiu sobre els dos projectes.
D'altra banda i més important: el doc. de l'ACA és rigorós; el DVD és partidista, està contaminat d'egoisme partidista. Et pregunto: perquè ens parla de les rieres de Malgrat com si fossim a l'Assia monsònica "incontables inundacions". Perquè no explica quan es refereix als costos que el pont del carrer Riera s'haura de fer igualment i que el sobrecost hi serà. Perquè quan es parla dels costos no s'explica que hi guanyarem a canvi del sobrecost: un ambient naturalitzat i de qualitat ?. Perquè amb mala fe, es diu que la mobilitat quedarà afectada "a tot el municipi" ?. Des d'ara no es podran fer obres que obliguin a tallar un carrer. I quan, de tota manera es faci el nou pont, no s'haurà de tallar el trànsit igualment?. Perquè no es recorda en cap moment que l'espai té valor històric, cultural, sentimental ?. Perque només el projecte alternatiu presenta problemes de manteniment i no el de l'equip de govern , que no contempla el manteniment de l'obra ja realitzada. Perquè no es diu res dels potencals usos de requalificació urbanística d el'opció formigonaire ?. Perquè no es recorda que les recomanacions europees consideren superada l'alternativa de formigonar; perquè no es diu que el caixó contradiu la nova cultura de l'aigua...etc. etc. etc.

I per acabar-ho d'adobar ens diu que vol que reflexionem objectivament deixant de banda la "dimensió política". És un sarcasme semblant a que aquells que volien tallar tots els arbres ara els preocupi el destí de dos !. Només el PSC sembla incapaç de reflexionar objectivament perquè està atrapat entre els interessos egoistes i els partidistes. Fins al punt que al DVD l'opinió de l'equip de govern s'equipara amb la dels tècnics de l'ACA, enginyers, bio-engenyiers, medi-ambientòlegs, etc. Com si totes tinguéssin el mateix rigor.

Si algú fa temps que intenta reflexionar objectivament és la gent de la plataforma que ha fugit de qualsevol manipiulació política --tant que no té cap reserva a convidar a integrar-s'hi tots els polítics que ho vulguin, tots som ciutadans. I quan haguem reflexionat --ja ho hem fet-- que farà l'alcaldessa, ens demanarà l'opinió ?.

En fi suposo que tu, anònim, també deus trobar que el butlletí de l'ajuntament --no del PSC, ull-- era neutral. Doncs deus tenir un problema greu de percepció democràtica, permete'm la diagnosi.

Anònim ha dit...

Qui paga el video,com a ciutada hu saber.A L'alcaldesa se l'hi podria cantar allo de,"no tengo trono ni reino,ni a nadie que me comprenda,pero sigo siendo la reina",i pregunto, no habim deixat la dictadura enrrera?es ben be ,que el poder malmet las persones.

JG

Anònim ha dit...

Exacte ,i qui pagara el pont amb el progecte vell sino l'ACA pero aixo si, aprofitantla moguda.Perque no espliquen que tambe s'haura de pagar,i tallar el transit?,o es que ells el faran amb un abra c,peadabra,i el pagaran amb els diners de la gerreta trobada,plena amb monedes d'or?

JG

Anònim ha dit...

Heu escoltat a les noticies de las 7 a radio malgrat,las declaracions sobrte el DVD,dels diferents partits?sobretot del PP i del PSC.

Anònim ha dit...

A mi el que menys m'ha agradat del video és que diu que plantaran arbres autòctons, cosa que està molt bé, però com els plantaran? en fila india, amb formigó pels costats, tant petits com els que aquest ajuntament els hi agrada plantar que se'n moren la meitat? Si el projecte de poble de l'ajuntament és fer un poble de blocs i rieres de formigó amb arbres plantats en línia recta que no fan ni sombra ni res i uns xalets de puta mare perquè els pixapins vinguin els caps de setmana a jugar a petanca, anem ben arreglats, ens estem carregant un poble i ens estem convertint en una ciutat sense encant tipus àrea metropolitana. Tots els espais naturals que espuguin conservar s'han de salvar perquè amb el temps ho agrairem, per petits i autòctons que siguin, perquè a ningú li agrada viure envoltat només de formigó i parcs prefabricats.

Roger

Anònim ha dit...

com s atreveix a parlar de diners publics després del que es gasta per menjar el coco a la gent, per no parlar de les millonades que cobren, vaja tela, si l ACA no fa aquest progecte aqui el fara a un altre lloc i també el pagarem tots. pero això ja li va bé a aquesta senyora perque sentir-se orgullosa del parc francesc macià perque ve molta gent gratuitament amb el que costa de construcció i manteniment al poble es per llogari cadires

Anònim ha dit...

MIREU EL WEB DE RADIO PALAFOLLS

Anònim ha dit...

Mireu la web de radio Palafolls, o bé a les tres sintonitzeu 107.7.

Qui hi estigui interessat/da,

http://radiopalafolls.blogspot.com/

Anònim ha dit...

escolteu les noticies de les 7 de ràdio malgrat penso que poder parlara l'anna vega jo m'ho penso no se si parlara.

Anònim ha dit...

Em sento indignada i emprenyada per la manipulació tendenciosa de la informació sobre el nou avant-projecte presentat per l' Aca, a mes malgastant diner public (aquestos si directament sortits dels nostres impostos).
Aquest DVD hauria de ser una explicació oberta i imparcial per fer possible la mes amplia difusió de ambdos projectes i que, el poble, tal i com va manifestar a l'agost i es va ratificar en el ple extraordinari, tingui tota la informació sobre les alternatives que va reclamar a la seva alcaldesa amb mes de 4000 signatures i fins i tot a viva veu.

Es intolerable que l'orgull i els "collons" de la Jefa, passin per sobre dels precs i sentiments de la majoria de tot un poble.



Per un govern amb menys collons, amb mes seny i en condicions.

Anònim ha dit...

Mara, t'agraïria que quan parlèssis de "tot" un poble, tinguis en consideració que en aquest poble que tu dius, també hi ha gent que no està d'acord amb la nova proposta de l'ACA i que l'ACA això també ho té i tindrà en consideració alhora de prendre una decisió. Gràcies per la teva atenció.
Josefina