dijous, 4 de juny del 2009

Punt Diari

L'ACA tanca finalment un calendari per desencallar els trams que queden per canalitzar a la riera de Malgrat

L'espai de Can Feliciano inclou el reforç per poder ser urbanitzat en un futur

Encaixada de mans entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el govern de Malgrat, del PSC i el PP, per resoldre finalment els trams de la riera que encara queden per canalitzar. El conveni, que haurà de ser ratificat pel ple, prioritza l'espai de Can Feliciano, que fa prop de dos anys que es va aturar per la pressió veïnal, i afegeix el polèmic reforç a les parets del calaix perquè en un futur es pugui urbanitzar. Resoldre la desembocadura també és un dels projectes que s'hauran d'executar amb més agilitat.

El conveni, pendent de l'aprovació tant del consell d'administració de l'ACA com del ple de l'Ajuntament de Malgrat, especifica concretament les accions que s'han de desenvolupar en els pròxims anys. L'Agència «promourà i assumirà el finançament de la redacció de tots els estudis i projectes constructius [...] encara pendents en el tram urbà de la riera de Palafolls en el seu pas per Malgrat». La llista especifica que es tira endavant el projecte de canalització al tram de la desembocadura sota la via del tren, que actualment està en fase de redacció i que inclou les obres de connexió viària per al trànsit de vehicles i vianants amb la zona de la platja. L'aprovació del projecte no s'hauria d'allargar més d'un any, i té un pressupost de 2,4 milions d'euros.

Dos mesos

L'ACA especifica en el conveni que les obres al tram de Can Feliciano –aturades des de l'agost del 2007 per la pressió veïnal, a la qual van donar suport els tres grups de l'oposició: ERC, CiU i ICV-EUiA– es continuaran seguint el projecte aprovat inicialment i ratificat pel ple el gener del 2008 amb els únics vots del govern local i l'oposició frontal de la Plataforma Salvem la Riera, que defensava la preservació d'aquest espai amb un projecte «menys agressiu» amb la natura. La resolució no trigarà més de dos mesos un cop ratificat el conveni, i el cost per acabar el tram es calcula que serà d'uns 824.000 euros. Precisament la proposta aprovada pel ple el mes de gener incloïa un apartat en què es demanava a l'ACA que reforcés l'estructura de canalització al tram de Can Feliciano per poder urbanitzar-lo en un futur. Aquest afegit va encendre la plataforma i l'oposició i va provocar que interposessin un contenciós administratiu contra l'acord que encara es manté viu als jutjats.

El pont

A banda de la desembocadura, un altre dels projectes prioritaris és la millora hidràulica al pont del carrer de la Riera i la seva canalització –inclòs en la millora del barri del Castell–, que han de compatibilitzar tant amb el trànsit existent com amb la connectivitat amb els carrers adjacents.

Finalment, l'ACA recull l'encàrrec de fer l'estudi i el projecte de canalització de la riera al pas pel parc de Francesc Macià i l'avinguda de la Costa Brava. «Un estudi que haurà de valorar les diferents alternatives per a la canalització garantint la seguretat hidràulica, la seguretat de les persones i la preservació de l'entorn amb una solució integrada amb tècniques de bioenginyeria». El compromís especifica que els documents no trigaran més de dos anys.

04/06/09 02:00 - Malgrat de Mar - teresa márquez

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Malgrat en general futura piscina municipal.Ja podem conmençar a comprar barcas per podernos des plesar.Malgrat futura Venecia.

Anònim ha dit...

Malgrat qui t'ha vist i qui et veu! el que s'ha d'aguantar ...tan maca que està l'arbreda, ara la mateixa ACA contribuirà a la desertització del poble, vaia verds...

Veí Carrer Riera ha dit...

Gràcies a Déu!!! es podrien donar una mica més de pressa i fer-ho ja i no en dos anys!!! ahhh una cosa!!! podrien cobri directament amb un bon passeig el tram de Can Feliciano en comptes de deixar la possibilitat d'un futur!!! Firmat: "Un veí fins als collons de la Plataforma"

Anònim ha dit...

L'ACA pertany a la Conselleria de Medi Ambient no? és regida per IC no? Són ecologistes no?
Reflexioneu.

Anònim ha dit...

Quina és la política de l'ACA? no l'entenc, per una part en certs municipis apliquen polítiques respectuoses amb el medi ambient, en d'altres, en canvi, tot el contrari. Dóna la sensació que depèn del govern local, han d'estar bé amb els socis de govern. Però, senyors i senyores que s'anomenen polítics, que creuen que al ser escollits en unes eleccions poden fer i desfer al seu gust, que creuen que només vostès tenen la veritat absoluta, que juguen amb molts dels votants,que quan els interessa són els més respectuosos amb el medi ambient, que signen el que calgui per què actualment queda bé, ja n'hi ha prou, siguin coherents, pensin que hi ha moltes persones a les quals no enganyen i, això els molesta, moltes persones que saben de què parlen i si són coherents, però, no els interessa, ja que, actualment, la coherència, el respecte amb l'entorn, la cultura, la vida veïnal... no interessa.

Anònim ha dit...

Aquest que diu que n'esta fin els collons de la plataforma,es un que fa veure que no esta d'cord amb l'alcaldesa,pero sempre es a l'aguntament reunit amb ella i protagonista d'altres tripijocs amb ella,en fi un figura i d'aquest el carrer riera nomes ni ha un i lhi agrada molt surtir els mitjans de comunicacio etc etc etc.

Anònim ha dit...

l'arbreda està preciosa !


el tram entre pasada i carme fot PENA!

Anònim ha dit...

Pare
ja són aquí...
Monstres de carn
amb cucs de ferro.

Pare
no, no tingueu por,
i digueu que no,
que jo us espero.

Pare
que estan matant la terra.
Pare
deixeu de plorar
que ens han declarat la guerra.