dijous, 28 d’agost del 2008

Notícies

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2977932

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2977930

4 comentaris:

Anònim ha dit...

us recomano la lectura del post d'en Pakyto

http://diariodecentroamerica.blogspot.com/2008/08/2708-2007-27082008.html

Anònim ha dit...

hola a totes i a tots !; us escric amb molta enveja perquè a aquesta hora ja deveu haver començat aquesta nova jornada de reivindicació que coincideix amb l'aniversari del principi de la defensa d'una riera natural.
encara que he compartit moltes estones amb vosaltres, quan per qüestions de feina o personals m'he de perdre algun acte i, aleshores, només el puc observar (en diferit, sant internet)des de fora , més fredament i reflexiva, m'adono de la gran feina que s'ha estat fent des de fa dotze mesos.

Crec que aquesta plataforma és una de les millors imatges que Malgrat pot oferir --en té d'altres, evidentment. La de tenir encara una ciutadania sensible i compromesa que sap lluitar per les seves idees i reivindicar-les cívica, pacífica i decididament, servint-se, com hem fet --i farem--de molta imaginació i energía i, és clar, de tots els recursos que la llei ens garanteix. Crec que hem d'estar satisfets de fer el nostre paper de membres responsables de la comunitat que és la ciutadania.

El governant que no ho entengui no està a l'alçada. És a dir: no té un autèntic taranna democràtic, un taranna consistent, arrelat, convençut. Només té una pàtina lleugera i prima que quan algú gosa dur-li la contrària o gosa defensar, com és el cas, una opció alternativa, s'escrostona fàcilment deixant veure les pulsions autoritàries i intolerants.

Tampoc no està a l'alçada el governant que no sap gestionar el debat i el "conflicte" ciutadà--ho dic en positiu"-- , que és incapaç d'aprofitar la vitalitat i les idees que neixen dels debats per millorar la vida ciutadana o per aconseguir posar en marxa la millor de les propostes possibles, que és incapaç de "coordinar-les", d'harmonitzar-les, que veu el debat com una amenaça, la veu contrària o discordant com una veu enemiga, el parer diferent com un obstacle i no com una alternativa que pot resultar enriquidora o que mereix ser escoltada i respectada --i si cal rebatuda amb arguments.

Per desgràcia, el debat sobre els diferents projectes per la riera ha significat l'oportunitat de veure l'autèntica capacitat política dels nostres dirigents locals. Fins i tot en aquests darrers dies que per un motiu insignificant (cadira més, cdira menys) amb arguments delirants l'equip de govern ha arribat al ridicul d'insultar i de llevar la consideració de ciutadans i ciutadanes de Malgrat a aquells que defensen una alternativa a les seves propostes cimentadores i grises.

El resultat polític d'aquest any de debat és devastador per a l'equip de govern: males formes, manipulació --almenys ho intentaven--, intents de desinformar a la població, incapacitat pe diàleg,...i, sobretot, defensa aferrissada i tossuda de la pitjor de les propostes.

És important que recordem que un any després queda clar que la plataforma que la plataforma defensa l'alternativa que els tècnics i els experts (aquells que l'alcaldesa només escolta quan li convé) valoren com la millor dels projectes possibles per la riera, la de més valor paisatgistic, la més ajustada a la moderna cultura de l'aigua i a les normatives europees. En canvi la defensada per l'equip de govern ara mateix no té ni pare ni mare, cap expert que doni la cara per ella. No té cap grup ciutadà al darrera. A ningú no s'ha vist amb una pancarta, amb un escrit, amb una manifestació demanar unariera formigonada i coberta. Tant de bo apareguessin, recollíssin signatures i exigíssin com a bons democrates un referèndum entre la població per a desencallar el tema.

No crec que hi hagi un exemple més eloqüent del que és un mal polític: aquell que per despit, orgull, ignorància o interessos tèrbols s'atrinxera en la defensa d'un projecte dolent perquè el millor arriba de la mà de l'oposició o de un grup de ciutadans vistos com a "desafectes".

Però em sap greu haver de dir que no sóc gaire optimista: veig com cada dia es va degradant la torre de can Sala, com s'ha trinxat "subvencionadament" un bé protegit (can Prats) i sé que els mals polítics no es guien per la raó ni les raons. Un any després, és evident que l'equip de govern ja no sabrà rectificar. Esperem que les instàncies superiors admetin que un equip de govern no pot condemnar el seu municipi a un projecte dolent i contrari a la raó urbanística actual tenint-ne un de millor sobre la taula.

Anònim ha dit...

Perfecte breu comentari com sempre....

Anònim ha dit...

gràcies Joan, moltes gràcies!
teresa