dimecres, 6 de febrer del 2008

Estatuts de Malgrat IV pedres


Els estatuts s'han retirat fins a la seva adaptació (si cal) a la mentalitat assembleària que proposa l’assemblea.

El logotip es va acceptar.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir no va ser una de les millors assembleas que hem tingut. No no...

Anònim ha dit...

Com a mínim van quedar les coses clares, q ja és important.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em va semblar que havia estat ben interessant i positiva. Entenc que es bo reflexionar sobre quina naturalesa ha de tenir aquesta plataforma i que es bo veure quins punts de vista tenen els seus integrants. Sobretot em va semblar molt bo que ens refermessim en la idea que havia de ser absolutament oberta i transparent, gens jerarquitzada. Crec que va quedar clar que la plataforma només és l'assemblea i que tothom hi és benvingut i és necessari.
Jo ho llegeixo en clau positiva. Crec que anirà bé !

Anònim ha dit...

I doncs? S'ha de dissoldre la junta directiva? (si considereu que el fet d'existir junta vol dir haver una jerarquització)
Què es considera per entitat? Volem els DRETS d'una entitat, i els DEURES què? Una entitat neseccita d'uns representants.
Valoreu els càrregs per un poder que considereu que tenen i realment en manquen. Això sí, qui en farà la feina?
Veig una ceguera cap a valorar el TREBALL que s'ha realitzat. Es va desprestigiar a persones com la Neus Serra o la Núria Arís que han perdut moltes hores per redactar uns ESTATUTS, la feina de presentar els punts per les reunions (punts en tot moment oberts i que els conformen les persones que voluntariament hi volen participar) va ser feta en và, com a secretari s'ha de relitzar un seguit de papers (preparar punts, actes, etc), i altres feines. Tot això ho vau tenir en compte a l'hora d'insultar l'equip directiu com si la nostra intenció fos la de manar o fer actuacions a les fosques? Els debats es poden desenvolupar de moltes maneres i amb sensibilitats diferents.

Realment quedo decebut (i altra gent ha quedat ofesa), no m'agradaria formar part d'una entitat on el treball es deprecia. Lo mínim que demano és respecte pels qui suen, i si hem de seguir d'aquesta manera el que s'aconseguirà és que la gent continui portant les seves recerques i debats a nivell individual, enlloc de ser un GRUP compacte i amb bona dinàmia conjunta i amb el nivell necessari d'intimitat que el tema a tractar requereixi.

La llibertat i el caire assambleari és bo, i m'agrada, però mesurem el que necessitem i no l'aboquem de cop i en desmesura. Suposo que l'experiència i el temps encaixeran les coses i descobrirem la millor manera de treballar.

Anònim ha dit...

No crec que s'hagués insultat a ningú. Jo encara crec en les assemblees, on tothom pugui expressar les seves opinions, és democràtic. La força que ha tingut aquest moviment sorgit espontàniament, ha estat el fet que tothom ha pogut opinar lliurament, ha pogut dir el que pensava. La feina no es fa mai en va, sempre es pot utilitzar. Hem de ser positius, hem de mirar l'assemblea d'ahir amb optimisme, és una bona manera de començar.

Anònim ha dit...

Seria bo que tots ens calmessim una mica i cadasqu, des de la seva raó, analitzi de quina manera pot contribuir al creixement i millora de l'entitat.
Jo se d'algú que si llegeix el que s'ha dit al blog es deu estar fregant les mans.
De bon començament sabiem que no seria fàcil tirar endavant... però no enfonsem nosaltres mateixos el vaixell!!

Anònim ha dit...

Montse, ningú ha dit que no es cregui en les assambleas, que es vota tot em sembla que ja està clar i ningú ho ha posat en dubte.

Anònim ha dit...

Joan, amb tota l'estima, em sembla que estem distorsionant el que es va dir a la reunió. Especialment perquè allà tothom es va expressar de manera ben transparent. Ningú, absolutament ningú, ni explícita ni implicitament va posar en qüestió la junta. Si jo em refereixo a evitar la jerarquització no crítico el fet que hi hagi una junta --quelcom que indiquen els estatuts i que em sembla imprescindible. A més a mí em sembla perfecte la junta que es va triar. Simplement indico quelcom que tothom va votar a favor: el caràcter assembleari i obert significa que el vot d'un membre d ela junta valdrà igual que el d'una persona que assisteixi a un debat puntualment o a una mobilització.
No sé d'on treus la idea que algú va insinuar que la junta s'ha de dissoldre. Algú ho va demanar ?.
Perquè et quedis tranquil: el fet que hagi d'existir una junta no ho considero un indici de jerarquització.
Jo crec que el deure fonamental de l'entitat és treballar, fer molta feina, preparar materials, debats per informar i mobilitzar la gent. Els drets són afavorir la participació de tothom, convidar a tothom a sentir-s´hi convidat i involucrat. Jo considero que la junta és un organ de coordinació i de gestió del dia a dia. Com fins ara --no ho oblidis-- la feina la farà tothom que ho vulgui. O es que fins ara no se n'ha fet molta de feina i no hi ha hagut ple de gent que n'ha fet molta de feina ?. O es que fins ara les actes, les convocatòries, els cartells, els manifestos, la gestió de la web, l'organització de les festes apareixien per art de màgia?.
D'altra banda demanar que es revisi LA REDACCIO D'ALGUNS PUNTS DELS ESTATUTS per fer-los més afins a l'esperit assemblari que per unanimitat hem assumit, no significa --i és injust veure-ho d'una altra forma-- menystenir la feina que s'ha realitzat. Ni la feina de la Neus ni de la Núria Aris. Només faltaria posar en quatió el treball de persones tan valuoses !, o d'algú com la Núria a aqui considero un dels puntals de la plataforma !. Ningú va, ni preten desprestigiar-les --i si ho volgués no podria !. Que els papers, les cartes, els estatuts...s'hagin de repensar, reescriure, rellegir...és normal i és un indici de vitalitat, és quelcom normal. No podem caure en una visió tan negativa. Simplement es tracta de reflectir-hi l'esperit obert que ens permet ser una entitat important en la vida ciutadana i una entitat amb vocació d'obrir-se a tots.
Finalment lamento molt la teva observació final. No la comentaré. Només t'observo que ningú no va insultar ningú. Ni s'ha insinuat que ningú fes, com dius, actuacions a les fosques.

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb tot el q ha dit en Joan Bosch. Em sembla q ningú va qüestionar si hi havia d'haver junta o no, simplement es va dir q tots som iguals i em sembla que tothom, d'acord amb el seu temps i possibilitats, fa la feina q pot. O és q els q van cada setmana a demanar la biblioteca han reclamat mai per la feina feta? O la persona q fins ara s'ocupava de fer les actes? Això precisament és lo bo de l'assemblea, q tothom fa el q pot i quan pot i ningú s'ha de sentir més o menys per aquest motiu, pq la força que tenim l'ha fet la unió de petits esforços de molta gent. Alguns encara venen a les assemblees, altres no per motius de feina, estudis, dificultats personals ... però em sembla q aquestes persones o qualsevol altre que ho vulgui es pot tornar a incorporar, treballar o votar en qualsevol moment. Per altra banda em sembla, q aquest no és el lloc per discutir aquests assumptes. Joan, t'ho dic tb amb tota la bona intenció del món, però em sembla q si aquesta era la teva opinió la tenies q haver defensat ahir a l'assemblea que és on sempre hem discutit i hem decidit les coses.

Anònim ha dit...

Anarkia bananera, així va la cosa.

Anònim ha dit...

jo crec que això no és el que hem de fer, hi ha moltes coses de que parlar i molta feia i cal que anem tots junts, com hem fet fins ara, que prou bé ens ha anat. Tothom està dedicant molt de temps i esforços i ho fa de manera totalment voluntària i això és molt positiu. Ens necessitem a tots. Però el que crec que si que hauríem de tenir present és que tothom ho fa de manera positiva, que el que va passar ahir va ser un malentès, que potser no va quedar prou clar al final de la reunió. I crec que hauríem de parlar-nos amb més carinyo i respecte. Tots hi som perquè volem i ens interessa el que fem i tothom és necessari i molt valuós.
va ànims, en parlem divendres,
una forta abraçada
Núria Arís

Anònim ha dit...

Normal que hi hagi malentesos de la manera que es respectava el torn de paraula. Si no s’ha desprestigiat la feina de la junta directiva suposo que va ser un malentès, DISCULPEU. No vull que es vegi la junta com un òrgan de poder (tenim un vot, com qualsevol altre membre) sinó com una eina funcional i de gestió (tampoc com a simple protocol, segurament seran els que més feina i obligacions tinguin per tirar endavant l’entitat).
Estic d’acord amb les opinions de les dues Srtes. tant pel fet de que aquest no és lloc per discutir (ja exposaré els meus postulats a l’assemblea), com pel fet de que hem de treballar tots plegats. Estic molt engrescat amb el projecte i vull tirar endavant de la millor manera possible, d’aquí que ho primmiri tot. Si realment estem girant sobre un mateix tema en el que estem d’acord! seran petits matisos els que caldrà debatre, però l’ESSÈNCIA, que és lo important la tenim tots ben clara.
Tinc moltes ganes de TREBALLAR i espero fer bé les tasques que em\ se’m proposi.

A principis de setmana penjaré l’acta de la prop passada assemblea, i els punts de la de divendres.
Núria! Et proposo per relacions socials!
I tot ho he dit amb molt de carinyo! Fins divendres!

Anònim ha dit...

crec que el problema és que alguns us vau afanyar massa a fer una junta tancada, per què no es va convidar a entrar a més gent? des del primer moment vaig notar l´interés que teniu d´estar a la junta i no ho entenc. si tots som iguals per què vosaltres?. heu deixat fora gent que estava treballant a la plataforma, per què? i la Núria serà bona noia però no li pots dur la contrària en res, tot ha de ser com ella vol. Crec que lla és la primera que no hauria de formar part de la junta perquè ho vol manegar tot i estem farts .

Anònim ha dit...

A mi em sembla que hi ha temes que no els entenem de la mateixa manera i també crec que no tothom s'ha llegit els estatuts.
La nostra intenció va ser actuar d'acord amb els estatuts.

Anna Maria

Anònim ha dit...

Bones a tothom!!

En primer lloc he de dir que no vaig assistir a l'assemblea constitutiva ni a la que es va celebrar ahir. Però el que penso al respecte i des de (en certa manera) la llunyania és:

Jo en tot moment i sempre m'he reafirmat com a assambleària, és la meva manera de pensar i de funcionar. Crec que les associacions són un mitjà per accedir a certs privilegis i una forma d'organització que funciona per treballar en certes matèries. No veig problema en crear una associació com IV pedres de recerca, és absolutament lícit i honorable, ara bé, això no vol dir que la Plataforma per la salvaguarda de la riera hagi de quedar succionada per l'associació. Entenc la Plataforma, com el que ha estat fins ara, un espai de defensa i qui vulgui sumar-s'hi que ho faci tan a títol individual, com associatiu. Les coses no s'han de barrejar, si uns volen portar a terme un projecte i necessiten de la creació d'una associació que ho facin, però si, a més a més, es busca un recolzament social (sorgit des de l'arbreda) doncs bé hauran d'entendre que aquestes persones vulguin un model assembleari.

Aquestes dues maneres de fer no són incompatibles, poden ser complementàries, per això crec que, l'associació ha de tirar endavant i si la seva primera funció ha de ser la recerca està bé que funcionin atenent els estatuts donat que aportarà més lleugeresa d'actuació, ara bé, si l'associació ha de servir, també, per a defensar, movilitzar i crear debat sobre certes mancances del nostre poble, aleshores inevitablement ha de funcionar assemblàriament ja que és la manera, per no dir la única, més democràtica i en la que tothom s'hi pot veure identificat.

Salut!!!

Núria

Anònim ha dit...

Anònim 22.29
Per què no et vas presentar? tothom era lliure de presentar-s'hi.No recordo que ningú més digués res.
Vam presentar un equip, perque era una opció legítima.
A més, tingues la delicadesa , ja que malparles d'algú de donar la cara, això que fas és molt lleig.

Anna Maria

Anònim ha dit...

bon dia a tots,

creiu adequat aquest debat al bloc?

Penso que el millor que podem fer es que el proper divendres ens trobem i aclarim conceptes.

Tots volem protegir el patrimoni de Malgrat, per tant fem pinya, cedim, siguem flexibles i treballem per una mateixa causa.

Mentres malgastem energies discutint, altres deuen riure i van fer feina per un camí que no ens agrada.

El valor de la plataforma "salvem la riera de Malgrat" és el nostre poble, la seva memoria, el seu patrimoni i el futur com a poble.

Si us plau, humilment us demano que anem tots a una, perquè el que estem fent i el que s'està publicant és exactament el que alguns volien que passés.
Reflexioneu aquesta setmana i divendres en parlem tranquilament.

que passeu un bon dia!
teresa verdaguer i massó

Anònim ha dit...

Si us plau... guardeu silenci en el blog i feu les propostes a la propera reunió.

Anònim ha dit...

Som un grup molt divers però amb un únic obectiu "la preservació del patrimoni tant cultural com paissatgístic de Malgrat". És la unió dels malgratencs el que ens ha fet forts, de tots els que en algún moment o altre hem format part d'aquest projecte (des del grup de nanos que van penjar-se durant una setmana a l'arbreda, els set encausats, la comissió històrica, la comissió de festes, els membres encarregats de la pàgina web, els portaveus, qui ha fet els cartells, el veí que va signar....) tots i cadascún d'ells hem fet forta la Plataforma. I si la nostra intenció és crear una assossiació, hem d'intentar que segueixi respectant el que ens ha caracteritzat com a moviment assambleari. Demanaria que totes aquelles persones que estiguin interessades en la preservació del patrimoni i que vulguin dir la seva que assisteixin a la propera assamblea que es convoqui, perquè sempre s'ha respectat la opinió de qualsevol membre assistent, perquè tothom a pogut dir la seva, perquè tothom qui ha volgut ha pogut presentar-se a la junta, perquè pel bé del grup les opinions s'han de dir en directe per poder debatre. Seria important que l'acte de la reunió passada quedés penjada en el bloc, és el queda a les assemblees el que compte.