dissabte, 1 de març del 2008

Acta 29-2-08:

29-2-08 (20:45)

Biblioteca “La Cooperativa”


- Es proposa mantenir la formació de plataforma assembleària en lloc de fer-la entitat. Més endavant es pot plantejar el fet d’unir-se a alguna entitat ja constituïda. Es valora el fet que “Malgrat IV pedres” funcioni i compleixi els seus objectius de constituir-se com a entitat tal i com es pretenia fer; el funcionament podria ser paral•lel al de la plataforma i així tothom se sentiria còmode treballant en una o en les dues formacions. El que queda clar és que cal gent que treballi per aquests objectius i els que puguin sorgir (s’anomenen elements com el tram de riera del pont cap amunt, o Can Palomeres, entre d’altres).
En cap cas es considera haver perdut el temps intentant fer una formació de tipus entitat: ha estat una experiència enriquidora.
[La votació conclou: 20 vots a favor de continuar com assemblearis, 1 vot a favor de constituir-se com a entitat, 6 abstencions.]
Es fa explícita la voluntat de tirar endavant amb l’entitat “Malgrat IV pedres” i de treballar conjuntament amb la plataforma.

- Existeix diferència d’opinions en relació al futur de la plataforma: hi ha qui considera que una forma tan anàrquica no pot funcionar; però, en canvi, hi ha veus que defensen aquesta manera ja que és tal i com s’ha treballat sempre.

- Es considera que els blogs són una eina fantàstica per a informar i debatre, però abunden els anònims que insulten o canvien de direcció els debats. Aquests, a partir d’ara, s’intentaran ignorar i es promourà l’ús dels noms propis (tal i com ja hi ha gent que fa).

- El conflicte de l’anterior assemblea va ser incòmode i s’intentarà que no es repeteixi. Els afectats presents (i alguns que van deixar la paraula) mantenen la seva tasca de treball i col•laboració amb la plataforma i no volen que el conflicte vagi a més o que n’afecti el funcionament.

- Persones que contactaran amb entitats per informar sobre el contenciós i la possibilitat d’adherir-s’hi: J. Bosch, O. Quatrecases, N. Banet, C. Samper, A. Casajuana, M. Amor. La Núria Casajuana farà o aconsellarà de com fer un escrit informant del contenciós perquè aquestes entitats o agrupacions se n’assabentin.

Precs i preguntes

- Teresa Verdaguer: Tot i ser assemblearis, s’ha de procurar una organització per al manteniment de l’assemblea i el blog.
- Montse Giol: Mantenir les assemblees en un dia concret: últim divendres de mes a les 8:30.
- Ramir Roger: La falta d’assistència de certa gent a la passada assemblea estava justificada.
- Anna M. Anglada: Existeixen unes “Jornades per les Rieres de Llevant”. Es penjarà al blog la informació per a qui vulgui assistir-hi. Seria interessant prendre apunts i recollir informació dels actes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats a tothom.
Crec que la reunió d'ahir va ser estupenda. Hem recuperat el bon camí --de fet no ens en havíem allunyat gaire, però estàvem una miqueta desconcertats. Em sembla molt bé que ens haguem adonat que si el canvi de model d'organització ens ha de provocar tensions, val més estar-se'n i continuar amb l'esquema que per ara ens dona resultat. Per a mi no és un esquema gens anàrquic sinó molt flexible, ben participatiu i obert. No podia ser que el debat sobre uns estatuts crees tanta polèmica i que per culpa d'un debat que podíem evitar, hi hagués gent que s'allunyessin de la plataforma o s'hi sentissin incòmodes. Si tenim clars els objectius --i els hi tenim-- sabrem com assolir-los. I un dels objectius, per a mi, és la unitat i que tots estiguem a gust en la plataforma. Si els estatuts eren un problema: "au revoire" !.
També em va agradar molt l'esperit autocrític i positiu de tots els presents. Crec que això no obsta per a reconèixer la gran feina que van fer les persones que van estudiar la questió dels estatuts i van preparar-ne l'esborrany --la Neus, la Núria A..... Som tots els responsables d'haver cregut que era una bona idea la de constituir-nos en entitat. No vàrem valorar prou els "efectes secundaris".
Finalment celebro el camí obert per la Núria C., haurem treballat fins al final per la riera i, en el futur, per un Malgrat que prosperi en harmonia amb el seu paisatge natural i patrimonial !.

pakyto ha dit...

Companys i companyes:
Des de la llunyania observo amb neguit quin serà el final del que vam defensar durant l'estiu. Veig amb preocupació les possibles baixes de la plataforma, i ara al llegir aquest post m'omple de felicitat comprovar com continua el camí cap endevant, amb força, sense perdre el pas. La meva opinió és que l'assamblea va aconsseguir moltes fites proposades, perqué no era de ningú sinó de tothom, sempre que hi ha una junta, marca una línea, unes directrius. En el moviment assambleari no hi ha res de ningú i tot es de tothom, encara que sembli, idíl·lic, utòpic, i poc funcional, l'objectiu d'aquesta plataforma assamblearia està clar, defensar l'espai de Can Feliciano, com van fer els de Pinya de Rosa. Penso que és fàcil conservar aquest objectiu, centrar les forces en aquest objectiu, com diu un refrany castellà: "quien mucho abarca, poco recoge". Totes les iniciatives, com el Malgrat IV pedres, son fantàstiques, meravelloses, super-profitoses, és més necessaris, però també hi ha un refrany que diu: "divide y vencerás". No vull semblar un alliçonador, però les mostres de feblessa es veuen en la divisió de les entitats.
Nois continueu endavant, amb força amb l'objectiu original, no hi ha dret que s'interpossi entre vosaltres i l'espai. Qui utilitza la força de les seves idees ho té tot guanyat.
Paco

Anònim ha dit...

Pakyto, records; és com una fantasia que tu siguis allà i jo aquí a Malgrat escrivint un article sobre l'art a les parròquies de Tapalapa, Pantepec i Rayon, a la tierra zoque al territori de Chiapas !. Sóc a casa redactant, em canso, dono un cop d'ull al bloc i trobo el teu missatge des del lloc que jo evoco amb les imatges de les seves devocions...

pakyto ha dit...

Ei Joan pel que faci falta, fotos, entrevistes, diguem el que necessitis. De fet Tuxtla és zona zoque, Ocozocoahutla, és com la capital de la zona, i estic a un quart d'hora.
Salut
PACO