dilluns, 4 d’agost del 2008

Escrit entrat a l'Ajuntament i departament de la Generalitat

Antecedent: núm. Registre E2008009221 (Registre Municipal de Malgrat de Mar)

COMUNICACIÓ: DRET DE REUNIÓ.


A L’HONORABLE CONSELLER DEL DEPARTAMENT D’INTERIOR I DE RELACIONS INSTITUCIONALS I DE PARTICIPACIÓ

A L’HONORABLE CONSELLER DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

A L’IL·LUSTRÍSSIMA ALCALDESSA DE MALGRAT DE MAR.


La Sra. Teresa Viusà i Verdaguer, juntament amb la Revista Som-hi i diferents persones que subscriuen el present escrit, davant el Conseller d’Interior, de Governació i de l’Alcaldessa de Malgrat de Mar, compareixem i,


MANIFESTEM:

  1. Que en data de 29 de juliol de 2008 ,la revista Som-hi i la Sra. Teresa Viusà, va comunicar a l’Ajuntament de Malgrat de Mar una sol·licitud en la que es demanava l’espai públic del carrer del Carme comprés entre el camí Nou i la plaça de l’església, juntament amb l’espai de les “peixateries velles”. Alhora es demanaven una sèrie de serveis públics, que són: 250 cadires, 30 taules, punt de llum, la clau del lavabo i dos contenidors de reciclatge.

Als efectes oportuns adjuntem còpia de la instància presentada.

  1. Que l’Ajuntament de Malgrat de Mar el dia 1 d’agost d’enguany ha donat resposta verbal a aquesta instància, mitjançant la trucada d’una treballadora pública a la Sra. Viusà, en la que: es denega la sol·licitud al·legant que la revista som-hi no és qui organitza l’acte definit. Aquest motiu expressat verbalment per la Corporació és del tot arbitrari i no gaudeix de cap fonamentació. Tot i això, els sotasignants, en l’exercici d’un dret legítim, volem posar de relleu una sèrie de consideracions formals per tal de subsanar qualsevol error en la sol·licitud, tot i que, cal tenir present que si la celebració de l’acte depengués de la subsanació de qualsevol defecte de forma l’administració local l’hauria d’haver comunicat als organitzadors formalment.


  1. Que per tal de donar compliment a l’article 9 de la Llei de Reunios (Llei Orgànica 9/1983, DE 15 DE JULIOL i LLEI ORGÀNICA 9/1999), es comunica que:


  1. La Sra. Teresa Viusà i Verdaguer, amb domicili a Camí Nou núm. 7 (casa) i amb número de DNI 77530365-X, és la persona que organitza aquest acte. Alhora, aquesta part vol remarcar que, la Sra. Viusà es dota de l’ajuda de tots els que sotasignen el present escrit i de la Revista Som-hi (entitat jurídica inscrita en la Societat Anònima de Publicacions Locals). (S’aporta còpia del Passaport i denúncia del DNI robat).

  2. El lloc de l’acte és a les “peixeteries velles” i per tal de salvaguardar la seguretat de tots els assistents, (en els que s’hi poden trobar infants amb els seus pares), es demana que es talli la circulació en el tram comprés entre el camí Nou i la Plaça de l’Església. Aquest tall de circulació no ha de suposar cap perjudici, ja que l’Ajuntament al llarg de l’any ha vingut prohibint el pas de vehicles per aquesta via per tal d’acostumar a la població en la futura previsió d’una peatonalització del tram.

  3. El dia és el dissabte dia 30 d’agost del 2008 i la hora és la compresa entre les 16:00 i la 01:00 hores de la tarda-nit.

  4. L’objecte de l’acte previst és: el primer any de celebració en la defensa de la riera de Can Feliciano i per aquest motiu es preveu un sopar popular en el que no es cuinarà, ni s’emprarà cap mena de foc, brases o similar. Es donarà pa amb embotit.

  5. Les mesures de seguretat sol·licitades són 10 tanques que es col·locaran per a diferenciar la circulació dels vehicles de la zona de la participació en la reunió.

Entenem que si en l’anterior sol·licitud hi havia algun defecte formal, amb el present escrit es doni per subsanat.

  1. Que aquesta part, dona trasllat de la present comunicació al Conseller d’Interior i al Conseller de Governació, en tan la competència en matèria de seguretat ciutadana està conferida a l’administració autonòmica, tot i això entenem que és compartida i coordinada amb les administracions locals. És la mateixa Llei que desenvolupa el dret de reunions; l’art. 8 determina l’obligació de comunicar a l’autoritat governativa les reunions que es facin en espais públics, l’acte ja ha estat comunicat a l’autoritat municipal, però ni ens ha estat denegat formalment, ni se’ns ha requerit per a modificar cap extrem. És per això que ens vèiem amb l’obligació de comunicar-ho a la Generalitat de Catalunya. Tot i això, cal remarcar que en l’article 9 es disposa que l’autoritat governativa notificarà a l’Ajuntament el contingut de la comunicació, per tan es pot interpretar que la comunicació a l’autoritat municipal és potestativa.


  1. Que, donada la resposta de l’Ajuntament, cal que ens referim i emmarquem l’assumpte en l’àmbit legal corresponent:


  • L’acte previst està dins del dret de reunió, proclamat i protegit per l’article 21 de la Constitució Espanyola i desenvolupat en la Llei Orgànica abans esmentada.

  • Que no hi ha cap causa d’exclusió ni de prohibició expressament regulada per la Llei que motivi la prohibició d’aquest acte, en concret, la celebració no es il·lícita segons les Lleis Penals, ni produeix cap alteració a l’ordre públic persones o bens.

  • L’exercici del dret a reunió existeix en els cassos de concurrència concertada i temporal de més de 20 persones i persegueix una finalitat determinada. En el cas concret, no és cap altre que la celebració del primer aniversari en la defensa de l’espai de “Can Feliciano”.

  • Queda més que acreditat que la reunió és del tot pacífica. Potser no compartida o desitjada per l’autoritat municipal, però evidentment aquest sentiment no n’exceptua al seu legítim exercici.

  • El dret de reunió pot ser promogut i comunicat tan per una persona jurídica, com per persones físiques que es trobin en ple exercici del seus drets civils, sempre hi ha de constar un responsable. En la primera instància ja es va identificar la Sra. Viusà, comptant amb el recolzament de la Revista Som-hi amb una llarga tradició en el municipi.

  • Coneixem que el dret de reunió tan sols ha de ser comunicat i que si no es diu res al contrari es pot exercir. En el cas present cas, cal demanar que s’autoritzi expressament o bé, que es revoqui expressament la denegació feta per l’autoritat municipal.

  • Si es segueix prohibint aquest acte s’estarà vulnerant un dels principis bàsics de tot ciutadà en democràcia precisament, per part, d’aquells que els han de promoure. Alhora la seva prohibició podrà ser recorreguda en la via Contenciosa-Administrativa segons l’article 122 de la Llei 29/1998 de la LJCA, procediment regulat en el capítol relatiu a la protecció dels drets fonamentals de la persona.


Per tot això,


SOL·LICITEM:

  1. Que s’admeti aquesta comunicació i que, o bé, s’autoritzi expressament el dret en la seva realització, o bé, es revoqui de manera expressa qualsevol voluntat de prohibició per part de l’administració local en l’acte esmentat.

  2. Que s’admetin les mesures de seguretat sol·licitades, juntament amb els serveis públics sol·licitats en un termini no superior a 10 dies naturals, i es notifiqui a l’adreça expressada en l’encapçalament.

  3. Que es tingui per subsanat qualsevol defecte de forma que pogués contenir la primera instància.


Malgrat de Mar a 1 d’agost del 2008.


Signat:


T. Viusà


A L’HONORABLE CONSELLER DEL DEPARTAMENT D’INTERIOR I DE RELACIONS INSTITUCIONALS I DE PARTICIPACIÓ

A L’HONORABLE CONSELLER DE GOVERNACIÓ I ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

A L’IL·LUSTRÍSSIMA ALCALDESSA DE MALGRAT DE MAR.



(ANNEX I): persones que recolzen amb la seva signatura la present comunicació.


19 comentaris:

Anònim ha dit...

És increible!, com es pot vulnerar aixì la llibertat dels ciutadans de Malgrat d'aquesta manera?

Aquesta dona hauria de presentar la dimissió!. Quina vergonya per Malgrat.

Teniu tot el meu recolçament

Manel Bargalló

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Manel!

Anònim ha dit...

Realment és al.lucinant!!
Dimissió immediata Campoy .. i els palmeros que le donen soport!!

manelic ha dit...

La frase "ser cornut i pagar el beure" és idònia però no per la Sra. Conxita sinó per els malgratencs, els que l'han votat i els que no ho hem fet ni tampoc mai ho farem. Nosaltres si que som cornuts i li paguem el beure, el sou, el vestuari, els viatges, ...
Això es ser cornut!
MANELIC.

Anònim ha dit...

s'está posant de moda... vull dir la poca vergonya consistorial... o potser es una epidemia.
Be sigui el que sigui cada cop s'exten mes. A veure si algú trova una vacuna aviat o acabarem havent de portar un "diezmo" com a la edat mitjana.

Anònim ha dit...

moltes felicitats per l'escrit!
que n'aprenguin aquesta colla de dropos!!
que marxin d'una vegada que el poble no és seu ni del seu poder dictatorial feixista!!

Anònim ha dit...

al anonim de les 20.26
si estas fins els collos de la conxi tirat al tren o fotet un tret colega per que et queden tres anys com a minim de alcaldessa... i despres jajajajajaaaja el relleu esta preparat i dura i dura i dura....

Anònim ha dit...

Jo crec que no és una qüestió de Conxita o de relleu o de, ... el fet és que pot manar qualsevol persona, això ja està comprovat, però també qualsevol persona pot reclamar allò que li sembla just i aleshores aquests tan llestos que s'han tret oposicions, que decideixin.A partir d'aquí, cap problema, això es diu participació, control del poder públic hi hagi qui hi hagi.

Anònim ha dit...

En quan a la Conxita i al relleu,sense desmerèixer eh!,però és facil guanyar darrera de les sigles del PSOE,a l'ajuntament de bcn porten anys així,maragall-clos-hereu i de relleu en relleu i tiro por que me toca.fins que es clar un bon dia, el bo de'n maragall com a president de catalunya vol representar amb cara i ulls la comunitat que representa amb el seu grup-no parlamentari, pero grup-el PSC, davant d'aquest fet,...ja sabeu les consequencies, a la calle.O sigui que menys romanços sentors socialistes que la lliço de l'obtenció de vots ja la teniu ben apresa, sino digueu-li a "La Paloma"

Anònim ha dit...

A l'nim de las 20.31 las teves sonades son las tipicas de tot dictador,al igual t'egradaria fotrali tu mateix el tret i altres trets,de segur que tu tambe practiques allo de,tu no saps amb qui parles.Com diu aquell las unes donen el vot no la rao.

Anònim ha dit...

SOC UNA VEINA DE MALGRAT DESDE FA 23 ANYS AQUET POBLE ERA ABANS UN LLOC AMB IDENTITAT I NO UN POBLE DORMITORI, ENCARA QUE NO HI HAVIAN MOLTS EQUIPAMENTS EL CINEMA GARBI ERA EJEMPLE DE MOLT ESFORÇ I QUALITAT, EL MERCAT, ELS PAGESSOS, HI VIST COM POC A POC TOT AIXO S'ANAT PERDEN, CADA VEGADA MES CONSTRUCCIONS SENSE CAP MENA DE CRITERI, I ELS DINERS QUE HA DONAT LA ESPECULACIO INMOBILIARIA NO HA REPERCUTIT AL POBLE, SENSE EQUIPAMENTS PER ELS JOVES,ETC. I ARA LA ARBREDA DE CAN FELICIANO, EL SOCIALISME NO ES AIXO A ALTRES LLOCS, AQUI NO TE RES A VEURE, EM RECORDA LA EPOCA DICTATORIAL,JA QUE PER COLLONS NO SON LAS RAONS QUE TOTA REFLEXIO EN DEMOCRACIA REQUEREIX, ES UNA PENA...

Anònim ha dit...

El socialisme, senyora meva, a Malgrat no existeix. En tot cas, si alguna vegada va existir fa temps que va morir ofegat per la prepotència d'una gent que fa massa temps que mana i que es manté a la cadira al preu que sigui. La veritat és que comença a ser hora que anem obrint els ulls i veiem que això no va bé. Vagis al poble que vagis del Maresme t'adones de les moltes coses que es fan que al teu poble no s'han pensat mai. No importa el color del govern de torn, la veritat és que es fan projectes importants per tot el poble i no només per 4 com aquí. De totes maneres la culpa la tenim tots plegats, perquè val a dir que tampoc sabem unir-nos i treballar conjuntament per donar un tomb a la situació. Cadascú va a la seva i no s'escolta a l'altre. Parlen de relleu. Tant se val el relleu que posin, que ho dubto. Si no es treballa plegats mai serà possible canviar les coses.

Anònim ha dit...

D'acord pero que s'ha de fer,com mous a la gent?si sembla que estiguin acollonits. tenen po? de pralá, de expresá lo que pensen,de opinar,de cridá.només saben dí- si al final es fará lo que "ella" vol per que di res.Que has de fer para unír aquesta gent?

Anònim ha dit...

Quines persones dónen recolzament a l'escrit?

Anònim ha dit...

Les que volen i vulguin, tu també ho pots fer.

Anònim ha dit...

Vull dir qui són. Ja sé que puc, però voldria saber qui són les persones que recolzen aquest escrit.

Anònim ha dit...

Saps què passa, que a l'assemblea es decideix tot i allà mateix és on les persones decideixen o no signar, hauran de ser els que han signat que veient la teva petició, jo diria amb un to de "xafarderia"però en fi això és un poble,t'hauran de respondre un per un ja que la llista completa esta a l'ajuntament, si hi vas com a interessat/da segurament t'atendren.

Anònim ha dit...

Notícia interessant:

http://diarimaresme.com/noticies/societat/denuncien-que-l%27ajuntament-de-tordera-va-impulsar-una-%22tala-indiscriminada-d%27arbres%22/

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa que s'anomena també tirania de l'assemblea. Els de la revolució francesa ja van tastar-la. Si teniu un bloc és per informar, i si us demanen qui dona suport el mínim que podeu fer és contestar amb educació. Què és això de "segurament t'atendrem". prepotència a l'estil Campoy?