diumenge, 30 de desembre del 2007

"Respectar l'arbrat"

Ens han fet arribar aquesta gravació corresponent al programa "Perspectiva" de Ràdio Malgrat, del 29 d'octubre del 2003, en què l'alcaldessa, parlant de la riera, es refereix al tram de Can Feliciano amb aquests termes:

"hi ha el [tram] de davant de la policia, que és un entorn molt maco, i que pel tant penso que aquí sí que hauríem de tinguer molta cura, s'hi faci lo que s'hi faci, doncs en respectar aquell arbrat que hi ha".



dissabte, 29 de desembre del 2007

Crònica d'una mobilització

Posem a la vostra disposició el vídeo que hem projectat en l'acte celebrat aquest vespre al Centre Cultural. En aquest vídeo es fa un resum del que ha estat la nostra mobilitació.

dimarts, 25 de desembre del 2007

divendres, 21 de desembre del 2007

Assemblea

Demà, dissabte 22 de desembre
a les 4 de la tarda al GEM.


Per informar de les reunions mantingudes amb el PP i el PSC i per analitzar la situació actual.

Reunió amb el PSC

Com s'ha informat en el resum de la reunió mantinguda amb el PP, ahir ens vam reunir amb representants del PSC. Hi assistiren quatre persones del PSC, entre elles l'alcaldessa i dos regidors, i com a membres de la Plataforma els que s'acordà a l'assemblea.

A continuació us fem arribar un breu resum del que es parlà:

Es va iniciar la trobada explicant-los els motius pels quals els vam demanar la trobada, fent un petit resum dels esdeveniments succeïts des de l'inici de la mobilització fins al moment actual.

Ens van argumentar per què defensaven el projecte aprovat; vam escoltar el raonament que ens feren i els el vam rebatre, defensant, raonadament, el projecte de la riera naturalitzada. La defensa argumentada de les dues postures va durar més de dues hores.

En tot moment ens van escoltar, i ens comentaren que aquesta reunió l'hauríem d'haver mantingut abans. Els vam demanar si ens podien facilitar algunes dades que creiem interessants dels càlculs hidràulics dels dos projectes; l'alcadessa no hi va posar cap inconvenient, al contrari: demà divendres anirem a recollir aquestes dades. També vam demanar poder accedir a la riera per poder mesurar l'amplada actual de la llera; també hi va accedir, comentant la possibilitat que ens acompanyés algun tècnic de l'Ajuntament. Si no pot ser, la policia ens facilitarà l'accés.

Aquest escrit i l'anterior només són un petit resum de les reunions que hem mantingut, creiem convenient fer una assemblea per informar-ne d'una manera més àmplia.

Montse Giol, Lluís Marré i Amparo Tudela

dimecres, 19 de desembre del 2007

Reunió amb el Partit Popular

A l'assemblea de divendres passat es va acordar que una comissió parlaria amb representants dels diferents partits amb representació a l'Ajuntament de Malgrat.

Ahir dilluns ens vam posar en contacte amb una persona del Partit Popular i amb una del Partit Socialista. El mateix dilluns vàrem rebre resposta del PP i ens reunírem al vespre. Avui hem rebut resposta del PSC i ens reunirem demà al vespre.

Ahir assistiren a la reunió tres persones del PP, entre elles la regidora Ana Vega i com a membres de la Plataforma els que s'acordà a l'assemblea.

A continuació us fem arribar un resum del que es parlà:

Es va iniciar la trobada explicant-los els motius pels quals els vàrem demanar la trobada, fent un petit resum dels esdeveniments succeïts des de l'inici de la mobilització fins al moment actual.

Se'ls va anar responent les preguntes que sorgien envers els dos projectes i sobre l'arbreda, que per a ells és el que defensa la Plataforma, se'ls va explicar que no sols eren els arbres, que la mobilització inicial va ésser pels arbres, però, ja des del primer dia, es va englobar aquesta defensa a mantenir un entorn natural de la riera.

En tot moment ens van escoltar, i ens van dir que no es pronunciarien sobre el seu vot fins el dia del Ple. La resposta nostra fou que no érem allà per saber què votarien i que només els volíem informar dels motius de la Plataforma “Salvem la Riera de Malgrat” per defensar el segon projecte: garanteix la seguretat que es demana, riera naturalitzada (més respectuosa amb el medi ambient) i soluciona un punt conflictiu del projecte aprovat, el pont del carrer Riera.

Ens van informar que un punt molt important per a ells és tenir per escrit el compromís per part de l'ACA que el cost addicional del nou projecte l'assumirà plenament aquest organisme.

Montse Giol, Lluís Marré i Amparo Tudela

dilluns, 17 de desembre del 2007

Tothom al ple!

Corren rumors sobre la possibilitat que s'entri com a urgència en el ple de demà (que és a la una del migdia) la votació del nou projecte per a la riera.

Carta a la redactora del Punt

Benvolguda:

Després de llegir els diferents articles que el Punt ha dedicat al debat sobre la riera de Malgrat, la Plataforma Salvem la Riera ha acordat a la seva darrera assemblea de demanar-vos un espai per a publicar un article en el qual poguéssim explicar els arguments que ens guien i quina és la nostra posició davant les dues propostes en litigi. Creiem que la veu i les idees de la nostra Plataforma, un dels actors principals del debat no han estat prou recollides i ens sembla que convindria publicar-les perquè s'acosten dies decisius quant a la decisió i, en coherència amb les actuacions que hem fet fins avui, considerem que els nostres arguments són de gran interès per als lectors malgratencs --i pels maresmencs que ens consta que segueixen el tema amb gran interès. També us ho demanem invocant la força i el prestigi del vostre mitjà com a eina de servei als ciutadans. La Plataforma es troba indefensa davant les sistemàtiques manipulacions que de la informació fa l'equip de govern de Malgrat i inquieta en veure que la població no acaba de rebre mai una informació prou rigorosa del que està passant amb els dos projectes ni de quina és la
posició dels defensors de l'actual alternativa de l'ACA.

En fi, us demanem que us plantegeu la possibilitat de permetre'ns la publicació d'un article raonant el nostre punt de vista --o si ho preferiu estem a la vostra disposició per respondre les vostres preguntes. Creiem que les nostres argumentacions són sòlides i estan poc contaminades per interessos partidistes i creiem que si ens permeteu exposar-les amb algun detall contribuirem molt a clarificar el debat --que a parer nostre l'equip de govern està procurant emmascarar.

En tot cas gràcies per escoltar-nos. Quedem a la vostra disposició.

Plataforma Salvem l'Arbreda

Contesta de la redactora del Punt

Benvolgut,
serà un plaer rebre el vostre escrit que, intentaré, surti publicat en el temps més breu possible Des del diari ens interessa que quedin reflectides totes les veus davant una situació que, com bé dieu, ha superat els límits del vostre municipi. Moltes gràcies per confiar en nosaltres.
Per qualsevol cosa, ja sabeu on trobar-me.

Teresa Márquez
Delegada El Punt Maresme
Camí de la Geganta, 7 08302 Mataró

diumenge, 16 de desembre del 2007

Assemblea divendres 14 de desembre 2007

Arguments i Acords de l’assemblea de la Plataforma Salvem la Riera


1. Sobre la sentència del Jutjat

Tots els reunits expressem una gran alegria per la sentència absolutòria que el Jutjat nº5 d’Arenys ha dictat en favor dels set denunciats a causa de la mobilització d’agost. Considerem que és una sentència importantíssima perquè, en primer lloc i sobretot, exculpa els nostres amics; però també perquè entre els seus raonaments hi figuren arguments importantíssims per a la mobilització ciutadana que va encapçalar la Plataforma i per a qualsevol mobilització cívica futura. No només hi diu que aquells dies totes les accions es van fer de manera pacífica i espontània. La sentència legitima el dret dels ciutadans a intervenir pacíficament, diu que la intervenció de la ciutadania va ser lícita, que no hi va haver cap mena de manipulació i que sense aquella mobilització els arbres, avui, ja no hi serien. Qui va faltar a la veritat o va mentir interessadament va ser qui va dir que estàvem manipulats, que no teníem dret a mobilitzar-nos, que ho fèiem sense raó i que vam ser agressius.

Davant d’una sentencia així comprovem que l’equip de govern de l’ajuntament, la policia local i, sobretot, l’alcaldessa, han quedat ben retratats –i amb un aspecte gens agraciat. L’atestat queda desbaratat perquè era ple de mentides i falsedats; l’equip de govern perquè contra el que exigia el projecte d’endegament aprovat –salvaguardar el màxim d’exemplars—els estaven tallant tots sense miraments; i l’alcaldessa, perquè és la superiora de la policia local, i perquè s’ha manifestat com a defensora a ultrança de la veracitat de l’atestat –ella encara el trobava tou—i de l’exemplaritat d’unes diligències que el jutge ha desbaratat d’una bufada.


2. Actuacions de la Plataforma davant la imminència del ple que haurà de votar a favor o en contra del projecte alternatiu presentat per l’ACA.

-Creació d’una comissió que en els propers dies demanarà d’entrevistar-se amb regidors o representants del PSC i del PP. En coherència amb l’esperit dialogant i informatiu de les nostres actuacions la Plataforma vol exposar amicalment els seus arguments a tots els partits polítics, en particular a l’equip de govern, obert partidari de l’opció antiga, i a la regidora del PP que encara reflexiona sobre la seva postura –o no l’ha fet pública.

-Redacció d’un article en el qual la Plataforma expliqui la seva posició davant dels dos projectes. En sembla que la presència de la Plataforma als mitjans ha estat silenciada i que gairebé mai hem pogut explicar amb detall el nostre punt de vista. Quan hem pogut fer-ho ha estat usant els pocs mitjans que disposem, molt precaris en comparació a la maquinària desinformativa i manipuladora que ha posat en marxa l’equip de govern amb diners de tot el poble. Per desgràcia hem notat que fins i tot medis rigorosos com el PUNT cauen en els paranys d’aquestes pràctiques sense ètica –vegeu l’article del dia 13 i les afirmacions en titulars que la diferència entre els dos projectes és només de tres arbres !. Tots sabem que el projecte de formigonat, si no l’haguéssim aturat—només en deixava quatre d’arbres i tots sabem que el debat no resideix només en el nombre d’arbres que es puguin conservar –si se’n treuen se’n replantaran de nous i autòctons—sinó en la tria entre un caixó de formigó o una riera naturalitzada i integrada en la trama urbana com un paratge de gran qualitat ambiental.

Intentarem que el Punt el publiqui, l’enviarem a Ràdio Palafolls i ens posarem a disposició d’aquests dos mitjans i de Ràdio Malgrat (o Televisió de Calella) per fer qualsevol altre mena d’acció informativa –p.ex. una entrevista amb alguns membres de la Plataforma, o un debat entre partidaris d’una o altra proposta.

(quan sapiguem si ens el publiquen l’esborrany de l’article es penjarà al blog perquè tothom hi pugui fer suggeriments i correccions. Es tracta que s’hi expressi al màxim el parer de tots i no un punt de vista personal).

-Realització d’una nova acció informativa amb repartiment de díptics el dissabte 22 de desembre a partir de les 16 hores. Lloc de trobada local del GEM. És molt important que hi vingui molta gent perquè necessitem repartir els díptics per tot el poble !. En els continguts hi quedarà ben clar la gran diferència que hi ha entre l’alternativa i el vell projecte de formigó, entre una proposta naturalitzada i una d’agressiva. La Plataforma veu clar que ara mateix la defensa del formigonat només es fa des de posicions partidistes i egoistes donada l’enorme diferència de qualitat entre els dos projectes –i donat que el segon projecte és el que defensen els tècnics experts. Només el partidisme més cec pot explicar que algú prefereixi el primer projecte que s’ha demostrat que és molt menys segur que l’alternativa de l’ACA que, finalment, si que resoldria el punt negre del pont del carrer Riera.

-Convocatòria d’un acte reivindicatiu que esdevindrà la cloenda de les nostres accions. El dia i l’hora (o 27 o 28 de desembre) ja es precisaran en funció de quin sigui l’espai on el poguem celebrar. La coordinació de l’acte s’assigna a la nostra eficacíssima i impecable comissió de festes que acabarà de perfilar-ne els continguts i l’organització.

L’acte reivindicatiu es farà fins i tot en el cas que abans ja s’hagués reunit el ple extraordinari de l’ajuntament.

Sobre el contingut de l’acte tenim clar:


1. Que farem un gran esforç per convocar tothom que d’una manera o altra hagi participat en la defensa de la riera però també hi convidarem qui vulgui estar informat del debat entre les dues propostes i, fins i tot, els partidaris del caixó de formigó que vulguin saber quines són les nostres reivindicacions. Així les escoltaran de la nostra veu i no s’hauran de refiar de versions manipulades.
2. Que procurarem que l’acte sigui amè i ric de contingut. Es prepararà un power point per explicar el nostre punt de vista i l’evolució de la nostra lluita. Per fer-lo demanem a tots els que tingueu imatges o filmacions que puguin ser d’utilitat que les envieu al blog de l’arbreda.


Una vegada més agraïm l’hospitalitat de l’Institut de Malgrat.

dissabte, 15 de desembre del 2007

A la Catalunya Nord parlen de nosaltres

Hem rebut aquest missatge de l'amic Eduard de la Cobla Contemporània i que ens participa el següent:

Cliqueu aquest enllanç al 3/4 de programa i parlen d'en Joanals (El Contemporani Premiat), Mans Unides i de l'Artur Rimbau (Disc de Sant Andreu).

http://www.arrels.net/

i cliqueu el programa Matins de sardana i veureu que diuen coses bones,

http://arrels.nerim.net/Sons/sardanes.mp3

Millor cliqueu aquest enllanç directament

Eduard

dijous, 13 de desembre del 2007

Assemblea

Aquest divendres dia 14 de desembre
ASSEMBLEA
a les 9 del vespre a l'institut Ramon Turró

dimecres, 12 de desembre del 2007

Avui, 12 del 12 a les 12 h.

Aquí teniu el full explicatiu, amb motiu de la reunió amb l'ACA, que s'ha repartit aquest matí a les 12h. pel centre del poble.


Fer clic sobre la imatge per ampliar.

Sardana d'en Ivan Joanals

Hem rebut un missatge i que agraim, de l'Eduard de la cobla Contemporània que ens participa el següent:

Més ressò de la sardana d'en Ivan Joanals. A Radio Sabadell van fer-ne publicitat del tema de l'arbreda.

Escolteu-ho a:

http://www.radiosabadell.fm/JSPS/index
Ara mateix encara no està penjat però en el dia d'avui segur que si. És el programa del passat dia 8-12-2007.

Anims i a defensar amb molta música

dimarts, 11 de desembre del 2007

Demà dia 12 a les 12

Demà hi ha la reunió de l'ACA amb els representants polítics i tècnics.
Fora bo que tothom a qui sigui possible passejar demà a les 12 del migdia pel carrer del Carme amb el pin de "Salvem la riera", ho fes, a més caminar i prendre el Sol és fer salud.

La justícia ha sentenciat

La justícia ha fet la seva feina, ara la paraula és vostra, nostra, i d'ells.






Felicitem-nos-en, ha guanyat Malgrat.

diumenge, 9 de desembre del 2007

Versot de l'arbreda



5.Verde que te quiero verde

El merder de l'arbreda va començar,
quan en Campàs al primer arbre es va abraçar.
Les excavadores vingueren,
i un tros de Malgrat ens tragueren.

Set arbres han desaparegut
ens han ben fotut,
tot Malgrat s’ha revoltat,
i als arbres hem acampat.

Molts dies ens hi vam esforçar,
moltes firmes vam recollir,
al calabós ens volien portar,
però el nostre fi vam aconseguir!

EL PUEBLO UNIDO
JAMÁS SERÁ VENCIDO.

L'assemblea es va organitzar
i al ple vam assistir,
el poble unit ho va aturar
i el fi a la tala va posar.

Els de l'ACA ens volien ajudar,
i un projecte van presentar.
La riera de moment han salvat,
quins nois més espavilats!

El poble de Malgrat
ha demostrat,
que els arbres són sagrats,
i que mai podran ser tallats.

Tot el Maresme han emplenat,
amb la merda del ciment armat.
El bon criteri malgratenc,
dia a dia va decaient.

Sóc diable i sóc banyut,
amb la forca faig la festa
omplint els pobles
d’espurnes foc i gresca.

Gràcies ratpenatsinfernals per la vostra aportació a defensar el que és de tots.

dissabte, 8 de desembre del 2007

Publicat al diari Segre

L'amic Albert Font Tarrés, Coordinador de Sardanejant, ens tramet l'article que va publicar al Diari Segre sobre la sardana dedicada a l'Arbreda de Can Feliciano. Moltes gràcies!

dijous, 6 de desembre del 2007

Díptic Fira de Sant Nicolau

Aquí teniu la versió digital del díptic fet i repartit amb motiu de la Festa Major de Sant Nicolau.

Cliqueu sobre la foto per ampliar.

dimecres, 5 de desembre del 2007

Campanya informativa

Demà, dijous 6 de desembre, a les 9 del matí, ens trobarem a la plaça de l'Església per iniciar una nova jornada informativa en què repartirem tríptics i pancartes.
Us hi esperem!

dilluns, 3 de desembre del 2007

Pancartes per a la Fira

Ens informen de la comissió de festes que tots els que puguem anar dimecres a la tarda a ajudar a fer pancartes per repartir el dijous a la Fira de Sant Nicolau ens trobarem a 3/4 de 6 al bar de l'Ari (bar del Centre).

diumenge, 2 de desembre del 2007

La sardana de l'arbreda

Hola, amics.

Em plau comunicar-vos que la sardana amb el nom "L'Arbreda de Can Feliciano", de l'autor calongí Ivan Joanals, ahir va ser proclamada guanyadora en el X Concurs de Sardanes per a joves compositors de Blanes. El jurat, format per persones tècnicament qualificades, va apostar per aquesta composició. El concurs rep el suport del Centre de Promoció de la Cultural Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Blanes, entre d'altres. Organitzat per la Banda i Cobla Col·legi Santa Maria i la Colla Sardanista Sa Palomera de Blanes, enguany ha arribat a la desena edició.

Així doncs, alegrem-nos tots per aquesta emocionant notícia que ens ha de continuar donant suport i ànims.

Anna Maria Anglada

dissabte, 1 de desembre del 2007

Acta de l'assemblea d'ahir

Data: 30-11-07
Lloc: Institut de Malgrat (Biblioteca)
Hora d’inici: 19:10
Hora de finalització: 21:10


- Estat de comptes:
El tresorer (en Pere Matas) ens informa que en el banc hi ha uns 1270 € i que totes les despeses estan pagades. Per tant, són diners nets.

- Preu del bus:
Es considera que els que van anar en autobús al judici d’Arenys haurien de pagar 5 € (190€ \ 39€ = 5€ aprox.). Tot, però, va quedar ajornat per falta de posicionament unànime. El tema es tractarà en assemblees posteriors i en relació a l’estat de les arques en un futur.

- Judici:
Se li demana a la N. Casajuana que faci un resum del judici proppassat: recorda que ja en va fer un per penjar al blog (i que allà es pot consultar); hi ha indicis que tot va bé i que no cal preocupar-se: anaven amb moltes proves i evidències. Tothom va quedar-ne content, però cal esperar la sentència del jutge (no se sap quan arribarà). En un primer moment no interessa querellar a la policia municipal per la denúncia falsa i sense proves.

- Declaracions de la Conxita a Ràdio Palafolls:
Va declarar que la seva intenció era tapar la riera. La Plataforma es mostra contrària a aquest posicionament.
Es va fer saber que el dia 12-12-2007 a les 12:00 vindrà l’A.C.A. a buscar un acord.

- Propostes d’activitats:
La pressió ciutadana és important, tant com actuar en festes locals com el mercat de Sant Nicolau. La N. Casajuana va proposar diferents formes jurídiques per pressionar. Les principals activitats seran informatives, i possiblement abans de la reunió amb l’A.C.A., en dates com la Festa Major. Es proposa un debat públic i obert entre les dues opinions respecte al nou projecte. S’intentarà de fer pancartes per penjar als balcons. Es vol anar a parlar amb tots els polítics per conèixer els diferents posicionaments. Es faran més targetes-pins per repartir.

- Acords:
El dia 6, mercat de St. Nicolau: repartir pancartes amb una caixa per donatius, repartir targetes-pins amb una caixa per donatius i repartir fulls explicatius. La gent que es va proposar per fer les feines consten en llista.

Qui vulgui fer alguna rectificació de l'acta o apuntar-se per participar en alguna de les activitats que ho faci saber.

Comptes

El nostre tresorer ens envia l'estat de comptes havent saldat tot el que es devia: quan es van calcular les dades anteriors no s'havien pagat totes les despeses, i no s'havien comptat els diners recaptats en les caixes repartides per tot el poble.

Passejada per la riera (11/11/07)
Ingressos: 49,18
Despeses: 0,00
Guany net: 49,18

Xocolatada popular (18/11/07)
Ingressos: 291,72
Despeses: 104,07
Guany net: 187,65

Truitada popular (18/11/07)
Ingressos: 998,55
Despeses: 47,00
Guany net: 951,55

Recollit en les caixes repartides pel poble (24/11/07)
Ingressos: 156,41
Despeses: 0,00
Guany net: 156,41

A dia d'avui, el saldo és de 1287,54 euros.